GOOD LIFE

Πόνοι στο στομάχι: Τα 3 τσάγια που θα σας ανακουφίσουν

Το τσάι είναι από τα πιο υγιεινά αφέψημα για τον άνθρωπο, καθώς πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να υποβοηθήσει σε αρκετά προβλήματα υγείας.  

Υπάρχουν πολλά είδη που μπορούμε να επιλέξουμε, καθένα με τη δική του ιδιαίτερη γεύση, αναφέρει ένα δημοσίευμα του Reader’s Digest.

Το κάθε τσάι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, και χρησιμοποιούνται για να γιατρέψουν διαφορετικά προβλήματα.

Σε περίπτωση ναυτίας ή στομαχόπονου, ένα φλιτζάνι τσάι πιπερόριζας, μέντας ή χαμομηλιού είναι ό,τι πρέπει για να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις.

Η πιπερόριζα περιέχει φυσικές χημικές ουσίες που επιδρούν στο γαστρεντερικό για να υποχωρήσει η ναυτία, οι ειδικοί εκτιμούν όμως ότι επιδρά και στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα ώστε να αντιμετωπιστούν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Το τσάι μέντας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως «γιατροσόφι» για το στομαχόπονο και έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο αρκετών μελετών ότι το έλαιο του φυτού της μέντας μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Παράλληλα, το τσάι μέντας βοηθά να υποχωρήσει το φούσκωμα και διευκολύνει την πέψη.

Τέλος, το χαμομήλι καταπολεμά όχι μόνο το στομαχόπονο αλλά και τους μυϊκούς σπασμούς, την καούρα, το φούσκωμα και τη δυσπεψία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!