GOOD LIFE

H επιστήμη αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια

Λένε πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και πλέον πληθαίνουν τα ζευγάρια γύρω μας που έχουν διαφορά ηλικίας που ενίοτε ξεπερνά και τις μερικές δεκαετίες.

Ποια όμως είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι, και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει ή όχι τις πιθανότητες για ένα διαζύγιο;  Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θέλησε να δώσει μια πανεπιστημιακή μελέτη, που έγινε από μια επιστημονική ομάδα στο πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα στις ΗΠΑ. Η εν λόγω έρευνα υποστηρίζει πως όσο μεγαλύτερο το χάσμα ηλικίας τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες το ζευγάρι να χωρίσει.

Εξετάζοντας 3.000 άτομα η μελέτη κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα. Ειδικότερα, τα ζευγάρια με 5 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν συγκριτικά με εκείνα που είναι στην ίδια ηλικία. Το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στο 39% για ζευγάρια με 10 χρόνια διαφορά και στο 95% για όσα μετρούν πάνω από 20 χρόνια ηλικιακό χάσμα.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ιδανική διαφορά ηλικίας είναι πολύ μικρή, αφού τα τα ζευγάρια που που έχουν μόνο ένα χρόνο διαφοράς ηλικίας ανάμεσα στους συζύγους, παρουσιάζουν τις πιο μικρές πιθανότητες διαζυγίου (μόλις 3%).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!