GOOD LIFE

Συμπτώματα άνοιας: 7 λύσεις για να την καταπολεμήσετε

Ένα από τα κύρια συμπτώματα της άνοιας είναι η απώλεια μνήμης, καθώς η νόσος προσβάλλει τη σωστή λειτουργία του μυαλού.

Μια 10χρονη έρευνα του British Medical Journal βρήκε ότι η μνήμη των ανθρώπων αρχίζει να χειροτερεύει από τα 45 και πάνω. 

Άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuron ανακάλυψε ότι η απώλεια μνήμης προσβάλλεται από τις πολλές πληροφορίες που πρέπει να συγκρατούν οι άνθρωποι. 

Οι πιο κάτω εφτά συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βελτιώστε την μνήμη σας εύκολα και με φυσικούς τρόπους. 

Δοκιμάστε την Μεσογειακή διατροφή

Η Μεσογειακή διατροφή είναι αποδεδειγμένος τρόπος να βελτιώστε την μνήμη σας. Σύμφωνα με μια μελέτη του περιοδικού Epidemiology to 2013, η παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή είναι συνδεδεμένη με την επιβράδυνση της απώλειας μνήμης. 

Τροφές που συμπεριλαμβάνονται στη Μεσογειακή διατροφή είναι φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και κοτόπουλο, καθώς και ελαιόλαδο.    

Απολαύστε λίγη σοκολάτα

Ένα συστατικό της σοκολάτας, σύμφωνα με μια έρευνα, έχει αποδειχτεί να επιβραδύνει την απώλεια μνήμης σε ενήλικους 50-69 ετών.

Το συστατικό, φλαβονόλες, βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, και συγκεκριμένα σ’ ένα μέρος του μυαλού που σχετίζεται με τη σωστή λειτουργία της μνήμης μας. 

Δοκιμάστε βότανα

Νέες έρευνες στο περιοδικό Stroke and Vascular Neurology βρήκαν ότι το βότανο, Gingko biloba, είναι ωφέλιμο για τη μνήμη. 

Το Gingko biloba έχει χρόνια που χρησιμοποιείται για την βελτίωση της μνήμης, η γιατρός Sara Brewer είπε. 

Η πρόσφατη έρευνα, είπε, αποδεικνύει ότι το Gingko biloba είναι ωφέλιμο και για άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, επειδή αυξάνει την κυκλοφορία αίματος στο εγκέφαλο και βελτιώνει την μνήμη τους.      

Πιείτε σαμπάνια

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών δεν είναι καλή για την λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Reading στην Αγγλία βρήκε ότι λίγη σαμπάνια μπορεί να είναι καλή.

Σύμφωνα με την έρευνα, 2 με 3 ποτήρια την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσουν την μνήμη.  Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα οφείλονται στα σταφύλια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της σαμπάνιας.   

Σηκωθείτε από τον καναπέ

«Μέχρι και ασκήσεις χαμηλής έντασης μπορούν να προστατέψουν τους ανθρώπους από την απώλεια μνήμης που μπορεί να συμβεί και σε υγιείς άτομα,» αναφέρει ο Δρ. Roger Henderson, στην ιστοσελίδα express.co.uk.

Οι ασκήσεις βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών προβλημάτων, όπως την καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και άλλα κυκλοφοριακά προβλήματα που συνδέονται με την απώλεια μνήμης, αναφέρει ο γιατρός.

Να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές

Τα τρόφιμα που εμπεριέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη και τα fast food μπορεί να επιδεινώνουν την μνήμη, σύμφωνα με τη Δρ. Marilyn Glenville.  Η γιατρός προτείνει στους ανθρώπους να μην τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μάθετε να ξεχνάτε αχρείαστες λεπτομέρειες  

Μια έρευνα του πανεπιστήμιου του Toronto στον Καναδά βρήκε ότι ο μεγάλος όγκος πληροφοριών που χρειάζονται να θυμούνται οι άνθρωποι, συμβάλλει στην απώλεια μνήμης. 

Ο καθηγητής που επιμελήθηκε την έρευνα  Blake Richards είπε ότι είναι σημαντικό να ξεχνάμε κάποιες αχρείαστες λεπτομέρειες και να επικεντρωνόμαστε στις σκέψεις που θα μας βοηθήσουν να αποφασίσουμε κάτι.         

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!