WOMEN'S GUIDE

Να γιατί δεν πρέπει να καταναλώνεις πολύ αλκοόλ

Αυτές τις γιορτινές μέρες η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται. Ωστόσο αν θέλετε να είστε πραγματικά λαμπερές τα Χριστούγεννα καλό είναι να αποφύγετε το πολύ αλκοόλ και η επιστήμη σου εξηγεί το γιατί.

Επιστήμονες από την εταιρεία CACI International που εξειδικεύεται στις μη επεμβατικές θεραπείες προσώπου (CACI Ultra) μελέτησαν τον τρόπο που το αλκοόλ επιδρά στην επιδερμίδα και μέτρησαν τη διάρκεια της τοξικότητας στον οργανισμό.

Βρήκαν λοιπόν ότι σε γυναίκες άνω των 40 ετών, η αρνητική επίδραση του αλκοόλ η στο δέρμα μπορεί να φτάσει τον 1 μήνα, ενώ σε εκείνες γύρω στα 20 οι παρενέργειες υποχωρούν πιο γρήγορα. Όσο για τους άντρες; Το δέρμα τους αποκαθίσταται μέσα σε 1 εβδομάδα επειδή ο οργανισμός τους επεξεργάζεται καλύτερα το αλκοόλ.

Τι πρέπει να κάνουμε: Να μην το παρακάνουμε με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, που σημαίνει να μην υπερβαίνουμε τα 1-2 ποτήρια σε 1 βράδυ. Η ζάχαρη και το αλκοόλ μένουν ώρες στον οργανισμό. Είναι γνωστό ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης προκαλεί και το φαινόμενο γνωστό ως γλυκοζυλίωση, δηλαδή τον κατακερματισμό του κολλαγόνου του δέρματος.
Για να τα καταφέρουμε μπορούμε να καταναλώνουμε 1 ποτήρι νερό πριν και 1 μετά το αγαπημένο μας ποτό. Επίσης καλό είναι να μην αμελούμε και την ενυδάτωση του προσώπου, ειδικά γύρω από την περιοχή των ματιών. Τέλος, να έχουμε υπόψη μας ότι το κάπνισμα επιδεινώνει την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!