GOOD LIFE

Οι ειδικοί λένε πως μπορείς να φας αυτές τις 5 τροφές στα γιορτινά τραπέζια

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και αυτή η γιορτινή περίοδος συνδυάζεται πάντα με μεγάλα τραπεζώματα και συχνά με υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Είναι λίγο πολύ γνωστό πως θα πρέπει κανείς να αποφύγει όσο μπορεί την κατανάλωση λιπαρών τροφών και πολλών γλυκών στα γιορτινά τραπέζια. Όμως τελικά τί μπορεί να φάει κανείς όταν θα καθίσει να απολαύσει ένα χριστουγεννιάτικο γεύμα με τα αγαπημένα του πρόσωπα.


Οι διατροφολόγοι προτείνουν 5 τροφές που συχνά πρωτοστατούν στα γιορτινά μενού, που μπορείς να τις φας άφοβα χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό σου. Αντίθετα κάνουν καλό.
Δείτε την ακόλουθη λίστα που δημοσιεύει το shape.gr και σε γενικές γραμμές να θυμάστε να καταναλώνετε όσες περισσότερες πράσινες σαλάτες μπορείτε και άπαχα ψητά κρέατα και τυριά και να είστε εγκρατείς στα γλυκά.

1.      Φιλέτο γαλοπούλας

Όπως είναι γνωστό η άπαχη πρωτεΐνη θα σε βοηθήσει να χορτάσεις δίνοντάς σου ελάχιστες θερμίδες. Συγκεκριμένα όμως, η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ το οποίο βελτιώνει τη διάθεση και με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις το συναισθηματικό φαγητό και θα μπορέσεις να οριοθετήσεις καλύτερα τη διατροφή σου.

2.      Πράσινη σαλάτα

Αρκεί να γνωρίζεις ότι ένα ολόκληρο μαρούλι σου δίνει μόλις 17 θερμίδες. Καταναλώνοντας 30 γραμμάρια φυτικές ίνες ημερησίως, μπορείς να χάσεις βάρος, σύμφωνα με διάφορες έρευνες, χωρίς να αλλάξεις τίποτα άλλο στη διατροφή σου.

3.      Κάστανα ή αποξηραμένα φρούτα για παράδειγμα δαμάσκηνα

Θα τα βρεις σε αρκετά από τα γιορτινά εδέσματα (στην γέμιση της γαλοπούλας, σε κάποιο ρόλο κρέατος ή μέσα στις σαλάτες). Έχει βρεθεί πως ο λόγος για τον οποίο το στομάχι σου έχει πάντα χώρο για γλυκό, σχετίζεται με την ανάγκη σου για διαφορετικές υφές και διαφορετικές γεύσεις.

Συνδυάζοντας το αλμυρό με το γλυκό, είναι πολύ πιθανό να κατορθώσεις στη συνέχεια του γεύματος να περιορίσεις την ποσότητα του γλυκού που θα καταναλώσεις και να νιώθεις περισσότερο ικανοποιημένη και χορτάτη.

4.      Ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο ή αβοκάντο

Τα καλά λιπαρά ενεργοποιούν το μεταβολισμό και βοηθούν σημαντικά στο αδυνάτισμα. Έχουν αρκετά καλό βαθμό κορεσμού και η κατανάλωση τους θα σε κρατήσει χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

5.      Τυρί

Το τυρί έχει βρεθεί πως ενισχύει τις καύσεις χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα του σε ασβέστιο. Βέβαια, τα τυριά έχουν μεγάλη θερμιδική αξία, οπότε θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα που θα φας. Καλό είναι να γνωρίζεις πως σε περίπτωση που φουσκώνεις εύκολα και πάσχεις από ευερέθιστό έντερο, ιδανικά θα πρέπει να προτιμήσεις κάποιο σκληρό τυρί για παράδειγμα γραβιέρα η παρμεζάνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!