GOSSIP

H Salma Hayek αποκαλεί "τέρας" τον Harvey Weinstein

Μια ακόμη διάσημη ηθοποιός έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα των σταρ που κατηγορούν ανοιχτά το διάσημο παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο λόγος για την Salma Hayek που σε κείμενό της, το οποίο δημοσίευσαν οι New York Times, εξιστορεί τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με το διάσημο παραγωγό, την οποία περιγράφει ως εφιαλτική.


Το κείμενο έχει τον τίτλο "Ο Weinstein ήταν και δικό μου τέρας" και σε αυτό η Salma αναφέρεται σε περιστατικά που έγιναν ειδικά τη δεκαετία του 90, όταν έκανε μια σειρά από ταινίες σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Miramax του Weinstein.  

Η Hayek ισχυρίζεται πως ο Weinstein την πολιορκούσε με κάθε τρόπο και πως εμφανίζονταν στο ξενοδοχείο της ή όπου αλλού βρίσκονταν για τα γυρίσματα μιας ταινίας ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες και της έκανε ερωτικές προτάσεις. 


Χαρακτηριστικά αναφέρει πως την εποχή που γύριζε την ταινία Frida (η βιογραφία της ζωγράφου Φρίντα Κάλο), ο Weinstein την υποχρέωσε να κάνει ερωτική σκηνή με μια άλλη γυναίκα. 


Η ίδια αναφέρει πως είχε επανειλημμένα  απορρίψει σεξουαλικές προτάσεις του Weintein και τονίζει "Είναι ένας άνθρωπος που δεν ξέρει τι θα πει όχι" και εξηγεί πως όταν η ίδια πρότεινε στην Miramax να γυρίσουν την ταινία Frida (συμμετείχε και η ίδια στην παραγωγή), ο Weintein της επέβαλλε ως όρο να κάνει μια γυμνή ερωτική σκηνή με μια άλλη γυναίκα και η Salma αναφέρει πως το κορμί της έτρεμε, έκλαιγε για ώρες και πως έπαθε νευρικό κλονισμό με αυτή τη σκηνή και εξηγεί  "Δεν έφταιγε το γεγονός πως ήμουν γυμνή με μια άλλη γυναίκα, έφταιγε πως ήμουν γυμνή με μια γυναίκα  για χάρη του Weinstein".


Επίσης αναφέρει πως ο Weinstein συστηματικά προσπαθούσε να "θάψει" την ταινία της Hayek "Frida" (καθυστερούσε την πρεμιέρα και δημιουργούσε προβλήματα στη διανομή, εμφάνιζε παράλογες οικονομικές απαιτήσεις κ.λπ.) για να την εκβιάσει και να την πιέσει, μολονότι τελικά το φιλμ ήταν εμπορική επιτυχία, προτάθηκε για 8 Όσκαρ και κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία Όσκαρ.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!