WOMEN'S GUIDE

Αποφεύγεις τους υδατάνθρακες για να κάνεις δίαιτα; Η Naomi διαφωνεί

Σίγουρα έχεις ακούσει ή πιθανά έχεις ακολουθήσει κιόλας κάποια δίαιτα που επιβάλλει να αποφεύγεις όσο μπορείς τους υδατάνθρακες.

Είναι γεγονός πως σε πολλές δίαιτες οι υδατάνθρακες, δηλαδή τροφές όπως οι πατάτες, το ρύζι, το ψωμί,τα όσπρια, η ζάχαρη κ.λπ., περιγράφονται ως οι τροφές που σε φορτώνουν με θερμίδες και για αυτό περιορίζονται στο ελάχιστο.
Ωστόσο το διάσημο πρώην top model, όχι μόνο δεν λέει όχι στους υδατάνθρακες, αλλά θεωρεί πως αποτελούν το μυστικό για το τέλειο κορμί που διατηρεί ακόμα και στην ηλικία των 47 ετών.
Η Naomi Campell σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Harper’s Bazaar έχει πει "Για μένα, η λύση για ένα άψογο και υγιές σώμα είναι οι υδατάνθρακες". Βέβαια η ίδια παραδέχεται ότι είναι προικισμένη με καλό μεταβολισμό που κάνει πολλές καύσεις, ενώ αθλείται συχνά και προσέχει τη διατροφή της, αλλά και πάλι εξηγεί πως δεν πρέπει να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες.
Και η αλήθεια είναι πως οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό σου.
Βασική λειτουργία των υδατανθράκων είναι η παροχή ενέργειας. Οι υδατάνθρακες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δομή και στη λειτουργία των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων. Το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες ως μορφή γλυκόζης. Η γλυκόζη αποτελεί το κύριο καύσιμο του εγκεφάλου.

Καλοί και κακοί υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού και σημαντικό κομμάτι κάθε υγιεινής δίαιτας, γι' αυτό και δεν πρέπει να τους παραλείπουμε ποτέ από τη διατροφή μας. Αυτό που επίσης είναι σημαντικό όμως, είναι να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι.

Οι υδατάνθρακες χωρίζονται στους απλούς («κακούς») και στους σύνθετους («καλούς») και ο διαχωρισμός οφείλεται στην χημική τους σύσταση και στον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας τους επεξεργάζεται. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως είναι η ολική άλεση και τα όσπρια, αποτελούνται από μεγαλύτερες αλυσίδες μορίων ζάχαρης, για τη διάλυση και επεξεργασία των οποίων το σώμα απαιτεί περισσότερο χρόνο. Συνεπώς, σε αυτή την περίπτωση το σώμα, λαμβάνει μια πιο ισορροπημένη ποσότητα ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!