MEN'S GUIDE

6 συνέπειες που έχει στον οργανισμό σου η πολύμηνη αποχή από το σεξ

Η επιστήμη έχει αποδείξει μέσα από πλήθος ερευνών πως η καλή σεξουαλική ζωή συνδέεται άμεσα με τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία σου.

Οπότε είναι λογικό, οποιαδήποτε διαταραχή στην ομαλή σεξουαλική σου ζωή, να προκαλεί συνέπειες και στο σώμα σου. Και αυτό συμβαίνει και με την πολύμηνη αποχή από το σεξ. 
Δες τί θα συμβεί στο σώμα σου αν περάσουν μήνες που δεν έχεις κάνεις σεξ. Τις ακόλουθες έξι συνέπειες δημοσιεύει το gr.askmen.com
 

Χάνεις τον ρυθμό σου

Δεν είναι σαν το ποδήλατο, αν το αφήσεις σε αφήνει δυστυχώς. Ενώ το αγαπημένο δίτροχο με τα πετάλια δεν το ξεχνάς ποτέ, για το σεξ δεν ισχύει το ίδιο. Έτσι η αποχή σημαίνει ότι αυξάνονται πολύ οι πιθανότητες (α) να έχεις προβλήματα στύσης και (β) να μην ανταποκριθείς σωστά (βλέπε πρόωρη εκσπερμάτιση) όταν φτάσει εκείνη ευλογημένη ώρα.

Αυξάνεται ο κίνδυνος για σοβαρές ασθένειες

Σε αντίθεση με τις μεσαιωνικές δοξασίες που σε θέλουν να τυφλώνεσαι όταν επιδίδεσαι στο σπορ του αυνανισμού το πρόβλημα δε βρίσκεται εκεί. Έτσι η έλλειψη σεξ δεν χρειάζεται να συνοδεύεται και από έλλειψη αυτοϊκανοποίησης γιατί κάποιος που εκσπερματώνει -πάνω από 4 φορές την εβδομάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο του προστάτη.

Η πίεσή σου μπορεί να εκτοξευτεί

Και δεν μιλάμε για τα νεύρα σου αλλά για το κυκλοφορικό σου σύστημα. Αφού όπως απέδειξε μια έρευνα του ιατρικού περιοδικού Biological Psychology οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σεξ έχουν χαμηλότερη πίεση από εκείνους που δεν κάνουν.

Αυξάνονται τα επίπεδα του άγχους

Τα πράγματα είναι απλά: το σεξ παράγει ενδορφίνες και οι ενδορφίνες βοηθάνε στο να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Προφανώς οι ζωές μας έχουν αρκετό άγχος από μόνες τους, όταν τώρα συνοδεύονται και από έλλειψη σεξ άστα να πάνε στο διάολο από πλευράς άγχους μιας και δεν αποσυμπιεζόμαστε!

Πέφτει το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Κι όμως ισχύει ακόμα κι αν σου ακόύγεται περίεργο. Αφού το σεξ φαίνεται ότι βοηθάει πολύ στο να αυξάνονται συγκεκριμένες ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό.

Οι επιδόσεις σου (στα πάντα) αρχίζουν και πέφτουν

Δεν εννοούμε στο σεξ αφού αυτό είπαμε ότι έχεις καιρό να το κάνεις. Λέμε για όλα τα υπόλοιπα: στη δουλειά δεν μπορείς να είσαι τόσο αποδοτικός αφού δεν είσαι ποτέ ήρεμος, στο γυμναστήριο δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, με τους φίλους σου τα νεύρα δε σε αφήνουν να έχεις τις καλύτερες δυνατές κοινωνικές επαφές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!