WOMEN'S GUIDE

Οι γυναίκες που κάνουν περισσότερο σεξ έχουν καλύτερη μνήμη

Η επιστήμη, έχει καλά νέα για τις γυναίκες που έχουν μια έντονη σεξουαλική ζωή, αφου νέα έρευνα δείχνει πως οι δραστήριες σεξουαλικά γυναίκες εμφανίζουν βελτιωμένη μνήμη.

Η νέα επιστημονική μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour και έδειξε ότι οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη βραχυπρόθεσμη μνήμη, που είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών.

Ερευνητές του πανεπιστημίου McGill του Καναδά ζήτησαν από 78 γυναίκες, ηλικίας 18 με 29 ετών, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε την ερωτική τους ζωή. Έπειτα, τις υπέβαλλαν σε μία σειρά από τεστ μνήμης, που αφορούσαν την απομνημόνευση και την ανάκληση λέξεων και προσώπων μέσα από εικόνες, προκειμένου να αξιολογηθεί η λειτουργία της ενεργής μνήμης τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όσες από τις συμμετέχουσες ανέφεραν ότι έκαναν πιο συχνά κολπικό σεξ πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ αξιολόγησης, αποδεικνύοντας την ευεργετική επίδραση του σεξ στη λειτουργία του εγκεφάλου και δη στη μνήμη.

Το συμπέρασμα της εν λόγω μελέτης επιβεβαιώνει μία παλαιότερη θεωρία που υποστήριζε ότι το συχνό σεξ διεγείρει τον ιππόκαμπο, με τον οποίο σχετίζεται η μνήμη που χρειάζεται για να θυμάται κανείς λέξεις και πρόσωπα, αλλά και ότι προωθεί τη νευρογέννεση (ανάπτυξη νέων κυττάρων και ιστών) στον ιππόκαμπο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!