MEN'S GUIDE

5 συμβουλές για να ξυρίστε το μουστάκι σας σωστά

Τελείωσε το Movember, και ήρθε η ώρα να ξυρίστε το μουστάκι σας.  Μπορεί, όμως, να μην ξέρετε να το κόψτε σωστά, ή να έχετε κάποιες επιφυλάξεις για το σωστό τρόπο κουρέματος.  

Μην ανησυχείτε, το Men’s Health UK μίλησε με το κομμωτή Dan Glass, ο οποίος πρότεινε μερικές συμβουλές για το σωστό τρόπο να ξυρίστε το μουστάκι σας.

Πώς να το κόψτε;

Ο Glass λέει ότι πρώτα πρέπει να το κόψετε με ψαλίδι όσο πιο κοντά μπορείτε, για να προετοιμαστείτε για το ξύρισμα.  Αν είναι πολύ μακριές οι τρίχες σας, τότε θα πονέσετε όταν έρθει η ώρα να ξυρίστε το μουστάκι. 

Καθαρίστε το πρόσωπο σας

Μετά το κόψιμο, έρχεται η ώρα να καθαρίστε το πρόσωπο σας.  Όταν καθαρίζετε το πρόσωπο σας, κάνετε απολέπιση, που δημιουργεί προοπτικές για ένα πιο απαλό ξύρισμα. 

Κάντε χρήση μιας πετσέτας

Η χρήση μιας ζεστής πετσέτας, λέει ο Glass, είναι αναγκαία, εφόσον η ζέστη μαλακώνει το δέρμα και τις τρίχες το προσώπου σας. 

Ξυρίστε το

Αν θέλετε να μεγαλώστε τη γενειάδα σας σωστά μετά το ξύρισμα, ο Glass λέει ότι πρέπει να αρχίστε μ’ ένα καθαρό πρόσωπο, έτσι ώστε οι τρίχες να μεγαλώσουν όλες το ίδιο και να μπορείτε να τις περιποιηθείτε καλύτερα.  Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι η λίγο λάδι, και ξυρίστε το μουστάκι σας άφοβα, ξαναμεγαλώνουν οι τρίχες, λέει ο Glass.

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας

Η επιδερμίδα σας θα είναι ευαίσθητη μετά το ξύρισμα και μπορεί να ξεραθεί από το κρύο.  Ο Glass λέει να αγοράστε μια καλή ενυδατική κρέμα και να το βάλετε στο πρόσωπο σας μόλις τελειώστε με το ξύρισμα για να προστατεύστε την επιδερμίδα σας.        

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!