GOOD LIFE

Θέλετε να χάσετε κιλά; Υιοθετήστε αυτές τις 3 καλές πρωινές συνήθειες

Αν αποφασίσετε και δεσμευτείτε να κάνετε καθημερινά αυτές τις τρεις συνήθειες τα πρωινά, σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε στην ένδειξη της ζυγαριάς σας.

1. Βγείτε λίγο στον ήλιο.  Η ηλιακή ακτινοβολία βοηθάει στο σχηματισμό της βιταμίνης D. Η πιο γνωστή, μέχρι πρόσφατα, δράση της βιταμίνης D είναι η αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου από το έντερο για τη διαμόρφωση και τη διατήρηση υγιών οστών καθώς και για την ενίσχυση της νευρομυϊκής λειτουργίας. Αλλά πώς μπορεί να μας βοηθήσει με την απώλεια βάρους; Λοιπόν αν κάθε πρωί απολαμβάνετε για λίγα λεπτά τον ήλιο, θα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια και πιο υγιείς χάρη στη βιταμίνη D. Αυτό το συναίσθημα μπορεί με τη σειρά του να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να τηρήσετε τους στόχους σας, όπως να πάτε γυμναστήριο ή να μαγειρέψετε ένα υγιεινό γεύμα.

Επίσης ο πρωινός ήλιος βοηθάει στη σωστή λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού, με αποτέλεσμα να κοιμάστε πολύ καλύτερα τα βράδια και όπως είναι γνωστό ο ποιοτικός ύπνος συμβάλει στην απώλεια βάρους.

2. Καταναλώστε ένα πρωινό γεύμα που να έχει συνδυασμό πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων.  Ένα υγιεινό πρωινό βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και στην αύξηση του κορεσμού. Έτσι η θερμιδική σας πρόσληψη μειώνεται καθώς δεν νιώθετε την ανάγκη να τρώτε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3. Κάντε κρύο ντους. Ναι ακόμα και τώρα που χειμωνιάζει το πρωινό ντους πρέπει να είναι κρύο  καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλει στην αύξηση της ενέργειας, τους μεταβολισμού και στη ρύθμιση των ορμονών.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!