WOMEN'S GUIDE

Τα 11 λάθη που συχνά κάνουν οι γυναίκες με τα εσώρουχά τους

Δαντελένια ή βαμβακερά, για άνεση ή σαν όπλα σε ένα σαγηνευτικό ερωτικό παιχνίδι, τα γυναικεία εσώρουχα έχουν πολλές μορφές, τύπους και χρήσεις. Αλλά υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που πολλές γυναίκες κάνουν σχετικά με τα εσώρουχά τους.

1. Λάθος μέγεθος σουτιέν:

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τα εσώρουχα τους είναι η μη σωστή επιλογή νούμερου σουτιέν.

Υπάρχουν γυναίκες που θέλοντας να κάνουν το στήθος τους να δείχνει μεγαλύτερο επιλέγουν να φορούν μικρότερο μέγεθος στηθόδεσμου. Αυτό όμως μπορεί να δυσκολέψει την σωστή κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η δυσφορία και ο πόνος είναι μόνο μερικά από αυτά.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν μεγαλύτερο νούμερο σουτιέν προκειμένου να μην νιώθουν καμία ενόχληση. Κι αυτό όμως δεν παρέχει την σωστή στήριξη και οδηγεί σε χαλάρωση των ιστών του μαστού και κατά συνέπεια σε ένα μη στητό και σφριγηλό στήθος.

Οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγουμε με μεγάλη προσοχή το σωστό νούμερο σουτιέν που θα προσφέρει την καλύτερη στήριξη στο στήθος μας και θα το κάνει να παραμείνει στητό και σφριγηλό. Δείτε εδώ πως να αγοράσετε ένα σουτιέν με τέλεια εφαρμογή, καθώς και ποια είναι η απαραίτητη κίνηση για να δείτε αν ένα σουτιέν σας κάνει.

2. Λάθος νούμερο εσωρούχου:

Τα φαρδιά και μεγάλα εσώρουχα είναι άβολα και φαίνονται μέσα από τα ρούχα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να επιλέγουμε εσώρουχα που είναι πολύ στενά. Το μικρό εσώρουχο είναι ακόμη χειρότερη επιλογή διότι προκαλεί ερεθισμό και σύγκαμα. Επίσης, η μη σωστή κυκλοφορία του αέρα σε εκείνο το σημείο μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις λόγω της αυξημένης υγρασίας που παγιδεύεται στην περιοχή.

3. Επιλέγουν εσώρουχα που δεν ταιριάζουν στο σώμα τους:

Τα ιδανικά εσώρουχα για έναν σωματότυπο αχλάδι, που έχει μεγάλη περιφέρεια, είναι τα απλά σορτσάκια ή τα δαντελωτά. Πρόκειται για ένα σχέδιο εσωρούχου που δίνει σχήμα στους γλουτούς.

Οι γυναίκες με καμπύλες και σωματότυπο κλεψύδρα είναι προτιμότερο να φορούν ψηλόμεσα εσώρουχα. Αυτό το κόψιμο εσωρούχου δεν θα κυλήσει και θα έχει την τέλεια εφαρμογή.

Αν θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν ψηλότερα δοκιμάστε να φορέσετε boxers και brazilian.

Τέλος, αν τα πόδια σας είναι κοντά αποφύγετε τα boxers και τα σορτσάκια, και προτιμήστε ένα εσώρουχο με κορδόνια, δηλαδή πολύ λεπτό στα πλάγια.

4. Φορούν χρωματιστά  εσώρουχα που διαγράφουν κάτω από τα ρούχα (και όχι από άποψη)

Ένα ακόμη από τα βασικά λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τα εσώρουχα είναι η επιλογή των χρωμάτων. Τι σημαίνει αυτό;

Η επιλογή ενός σκούρου σουτιέν ή εσωρούχου μέσα από ένα ανοιχτόχρωμο ρούχο θα το κάνει να ξεχωρίζει και να φαίνεται άσχημα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να φορέσετε ένα λευκό ή γενικότερα ανοιχτόχρωμο ρούχο, φροντίστε να φορέσετε ένα μπεζ εσώρουχο. Αν πάλι φορέσετε κάτι σκούρο και όχι ημιδιάφανο, μπορείτε να φορέσετε ότι χρώμα θέλετε από μέσα. Προσοχή όμως, με το λευκό ρούχο δεν ταιριάζει λευκό εσώρουχο, διότι φεγγίζει.

5. Φορούν εσώρουχα με σχέδιο που δημιουργεί ανάγλυφα:

Όταν επιλέγετε να φορέσετε ένα δαντελωτό σουτιέν ή εσώρουχο θα πρέπει να προσέξετε να μην ντυθείτε με κάποιο λεπτό ή εφαρμοστό ύφασμα, διότι η υφή της δαντέλας θα δημιουργήσει ανάγλυφο. Προτιμήστε τα εσώρουχα χωρίς ραφές και τα σουτιέν που δεν έχουν εξογκώματα κλπ.

Αντίστοιχα θα πρέπει να αποφεύγετε τα εσώρουχα, πάνω και κάτω, με βολάν, φιόγκους κλπ όταν φοράτε εφαρμοστά ρούχα.

6. Σουτιέν που εξέχει από την μπλούζα ή το φόρεμα:

Η επιλογή του σωστού σουτιέν δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος και το σχέδιο, αλλά και με τον τύπο του. Ένα από τα εξίσου συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τα εσώρουχα, είναι η επιλογή σουτιέν που θα εξέχει από την μπλούζα ή το φόρεμα καταστρέφοντας όλη την εικόνα του συνόλου. Υπάρχουν μπλούζες που θέλουν κανονικού τύπου στηθόδεσμο και άλλες που χρειάζονται στράπλες, χιαστή κλπ. Ανακαλύψτε το καλύτερο σουτιέν για κάθε τύπο μπλούζας και μην αφήσετε πάλι τις τιράντες ή την πλάτη του στηθόδεσμου σας να φαίνεται.

7. Λάθος επιλογή στο υλικό των εσωρούχων:

Μπορεί τα συνθετικά, δαντελωτά και σατέν εσώρουχα να είναι πιο εντυπωσιακά και σαγηνευτικά, ωστόσο δεν είναι το ίδιο υγιεινά με τα βαμβακερά. Το βαμβάκι είναι ένα υλικό που αναπνέει και δεν παγιδεύει την υγρασία στο εσωτερικό του. Επομένως, υπάρχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να προκληθεί κάποια μόλυνση ή κάποιος ερεθισμός.

Φροντίστε λοιπόν να φοράτε καθημερινά ή έστω τις περισσότερες ώρες της ημέρας βαμβακερά εσώρουχα και κρατήστε τα σατέν, συνθετικά και δαντελωτά για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 100% βαμβακερά εσώρουχα ξεχειλώνουν πολύ εύκολα, γι’ αυτό αν δεν θέλετε να αλλάζετε συνεχώς, κάτι που σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό, φροντίστε να αγοράζετε εσώρουχα με 80% βαμβάκι και 20% ελαστικό.

8. Φορούν πολύ σφιχτά λαστέξ εσώρουχα:

Τα συσφικτικά εσώρουχα, γνωστά και ως λαστέξ, που σμιλεύουν την σιλουέτα και κόβουν πόντους είναι μια πολύ καλή λύση για κρύψετε τα παραπανίσια κιλάκια. Ωστόσο η συνεχής χρήση τους δεν κάνει καλό. Η πίεση που ασκούν στο σώμα για να το συσφίξουν και να το «μαζέψουν» μπορεί να προκαλέσει κακή λειτουργία του αίματος αν γίνεται συχνά. Γι’ αυτό αν επιλέξετε να φορέσετε ένα λαστέξ, φροντίστε να μην το κάνετε σε καθημερινή βάση και να μην το φοράτε πάνω από 6 ώρες. Προτιμήστε να το φορέσετε σε κάποια επίσημη εκδήλωση ή στην βραδινή σας έξοδο, όταν θα θελήσετε να βάλετε εκείνο το εφαρμοστό σαγηνευτικό φόρεμα που τονίζει την κοιλίτσα σας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση προτιμήστε να φορέσετε ένα κανονικό εσώρουχο. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Ένα όμως από τα σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τα εσώρουχα λαστέξ είναι η επιλογή μικρότερου νούμερου. Μπορεί να θεωρούν πως φορώντας μικρότερο θα καταφέρουν να δείχνουν ακόμη πιο λεπτές. Στην ουσία όμως κάνουν ακόμη πιο μεγάλη την πίεση που ασκείται στο σώμα τους.

9. Δεν φορούν σουτιέν πολλές ώρες

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως μόλις φτάσουν στο σπίτι πρέπει να βγάλουν το σουτιέν τους και να ξεκουράσουν το στήθος τους. Αυτό όμως είναι ένα ακόμη από τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τα εσώρουχα τους. Οι μαστοί χρειάζονται συνεχής στήριξη προκειμένου να παραμείνουν στητοί και σφριγηλοί. Αν λοιπόν βγάλετε το στηθόδεσμο και έχετε μέτριο ή μεγάλο και βαρύ στήθος, η βαρύτητα θα σπάσει σιγά σιγά τους ιστούς που το συγκρατούν και θα το κάνουν να πέσει. Οπότε, αν φοράτε ένα σουτιέν που δεν είναι πολύ βολικό και θέλετε οπωσδήποτε να το βγάλετε μόλις μπείτε στο σπίτι, αφαιρέστε το. Φροντίστε όμως να φορέσετε κάποιο που θα είναι πιο άνετο, για παράδειγμα ένα αθλητικό, το οποίο θα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη στους μαστούς.

10. Φορούν διαρκώς string

Τα string να είναι ένας τύπος εσωρούχου που δεν θα διαγράφει μέσα από τα εφαρμοστά ρούχα. Ωστόσο, τα εσώρουχα αυτού του τύπου είναι συνήθως από συνθετικά υλικά που όμως αναφέραμε προκαλούν πιο εύκολα ερεθισμούς και μολύνσεις στην περιοχή αυτή. Καλό θα είναι λοιπόν αν θέλετε ένα εσώρουχο που δεν διαγράφει, να προτιμήσετε κάποιο χωρίς ραφές και όχι ένα στρινγκ. Φροντίστε να μην φοράτε εσώρουχα τύπου string σε καθημερινή βάση και να τα αλλάζετε όσο πιο συχνά μπορείτε για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας.

11. Δεν διαλέγουν το κατάλληλο εσώρουχο για το γυμναστήριο:

Όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο θα πρέπει να φοράτε το κατάλληλο εσώρουχο. Αυτό που θα αφήσει το σώμα να αναπνεύσει και δεν θα συγκρατήσει την υγρασία από τον ιδρώτα στο εσωτερικό του. Η καλύτερη επιλογή λοιπόν είναι τα βαμβακερά εσώρουχα. Κι αν σκέφτεστε πως ένα βαμβακερό εσώρουχο θα διαγράφει από το κολάν σας και δεν θα κολακεύει τα οπίσθια σας, σκεφτείτε καλύτερα πρώτα την υγεία σας. Απλά επιλέξτε ένα βαμβακερό εσώρουχο χωρίς πολλές ραφές. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε τα πολύ στενά εσώρουχα, διότι οι κινήσεις που κάνετε γυμνάζοντας το σώμα σας, θα προκαλέσουν την τριβή του εσωρούχου με το δέρμα και μπορεί να προκληθεί ερεθισμός ή σύγκαμα.

Και βέβαια μην ξεχνάτε να αλλάζετε εσώρουχο μόλις τελειώσετε με την άσκηση. Το να παραμείνετε με ένα ιδρωμένο εσώρουχο μετά το γυμναστήριο μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!