GOOD LIFE

8 απλές συμβουλές για να κάνεις τη σχέση σου να κρατήσει για πάντα

Οι χωρισμοί και τα διαζύγια στη σύγχρονη εποχή έχουν αυξηθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Και όμως οι ψυχολόγοι και οι σύμβουλοι σχέσεων πως αν θέλεις η σχέση σου η ο γάμος να μη λήξει ποτέ δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις μερικές απλές συμβουλές.

1. Δες πιο θετικά τη ζωή. Η χαρά και η ζωντάνια είναι κινητήριος δύναμη, τόσο για εσένα, όσο και για τον/την σύντροφό σου. Αντιθέτως, τα παράπονα, η γκρίνια και η δυσαρέσκεια προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.
2. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου. Είναι απαραίτητο όχι μόνο να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου για να μπορέσεις να δώσεις πράγματα σε μία σχέση, αλλά και να μην χάσεις την προσωπικότητά σου μέσα σ’ αυτήν.
3. Δώσε βάση στις ανάγκες και τα θέλω της/του συντρόφου σου. Οι γυναίκες και οι άντρες έχουν διαφορετική οπτική για τη ζωή και αυτό πρέπει να το εμπεδώσεις. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις ούτε να την/τον αλλάξεις, ούτε να την/τον φέρεις στα μέτρα σου.
4. Δείξε τον θαυμασμό, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό σου. Το κλειδί εδώ είναι να υπενθυμίζεις συνεχώς και στον σύντροφο αλλά και στον εαυτό σου για ποιους λόγους είσαι χαρούμενη/ος που είστε μαζί.
5. Να είσαι προσεκτική/ός με τα λόγια σου. Μην λες πράγματα που δεν εννοείς και πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις. Τα λόγια έχουν τη μαγική ικανότητα να εντυπώνονται και να δημιουργούν προβλήματα καθώς κανείς διαρκώς τα σκέφεται και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό βιώνει αρνητικά συναισθήματα.
6. Δείξε κατανόηση. Όλοι περνάμε δύσκολες περιόδους και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το να έχεις δίπλα σου κάποιον που σε στηρίζει και σε κάνει να ξεχνιέσαι.
7. Δημιουργήστε μαζί αναμνήσεις και καταπολεμήστε τη ρουτίνα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σας φέρει πιο κοντά, απ’ όσο οι κοινές εμπειρίες, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι διασκεδαστικές και περιπετειώδεις. 
8. Τονώστε με κάθε ευκαιρία τη σεξουαλική σας ζωή και φλερτάρετε μεταξύ σας. Το σεξ είναι αυτό που μπορεί να σας δέσει και να βγάλει στην επιφάνεια περισσότερο τα συναισθήματα που τρέφετε ο ένας για τον άλλον. Το φλερτ από την άλλη, είναι αυτό που θα σε κάνεις να χαμογελάς όταν διαβάζεις τα μηνύματά του 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!