MEN'S GUIDE

Μήπως σαμποτάρεις τον εαυτό σου; 3 τρόποι για να σταματήσεις να το κάνεις

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι συναισθηματικά ευέλικτοι και εν αγνοία τους σαμποτάρουν τον εαυτό τους.

Η Susan David, Ph.D., κλινική καθηγήτρια ψυχολογίας στο Harvard Medical School και συγγραφέας του βιβλίου Emotional Agility αναφέρει τους τρεις τρόπους που μπορεί να υιοθετήσει κανείς για να σταματήσει να σαμποτάρει τον εαυτό του. Δες τη λίστα όπως τη δημοσιεύει το shape.gr

1. Νιώσε τα συναισθήματα σου

Έρευνες έχουν δείξει πως το να «μάχεσαι» ενάντια στα συναισθήματα σου, γίνονται πιο δυνατά. Το «κλειδί» είναι να αναγνωρίσεις τις αρνητικές σκέψεις, χωρίς να τις αφήνεις να σε καθορίζουν. «Όλα τα συναισθήματα – θετικά και αρνητικά – είναι προσωρινά» σημειώνει η David. «Δώσε χώρο γι’αυτά τα συναισθήματα και επίτρεψε στον εαυτό σου να προχωρήσει». Μία άσχημη μέρα στη δουλειά δε σημαίνει πως δε μπορείς να περάσεις τέλεια στο μάθημα spinning που έχεις αργότερα.

2. Δες τη μεγαλύτερη εικόνα

Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε ένα meeting κι ένας συνάδελφός σου δέχεται συγχαρητήρια για μία δική σου ιδέα. Η αντίδραση σου, πιθανόν, θα είναι να σταματήσεις να συνεισφέρεις στο εν λόγω meeting και να κλειστείς στον εαυτό σου. «Αλλά, ρώτησε τον εαυτό σου γιατί πήγες σε αυτό το meeting εξαρχής» λέει η David και συμπληρώνει «έχει μεγαλύτερη αξία να δεχτείς συγχαρητήρια ή να συνδεθείς με την ομάδα σου και να κάνετε πρόοδο;». Άσε την ενόχληση να περάσει και μπες ξανά στο παιχνίδι!

3. Γίνε φίλος σου!

Αντιμετωπίζεις ένα δίλημμα; Είτε πρόκειται για μία χλιαρή σχέση είτε για ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον, ρώτησε τον εαυτό σου τι θα συμβούλευες αντίστοιχα έναν φίλο σου, εάν βρισκόταν στην ίδια κατάσταση. «Ακούγεται απλό, αλλά είναι φανταστικό όταν βλέπεις πόσες λύσεις μπορείς να βρεις όταν δεις τον εαυτό σου από μία άλλη οπτική» εξηγεί η David. Εναλλακτικά, ρώτησε τον εαυτό σου τι θα σε συμβούλευε ο άνθρωπος που σε αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!