WOMEN'S GUIDE

Πως να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Μαύροι κύκλοι, ρυτίδες, πρήξιμο. Τέσσερις λέξεις που είναι ικανές να προκαλέσουν πανικό, ιδιαιτέρως εάν είστε γυναίκες. 

Η πλειοψηφία των γυναικών υποφέρουν από απαλές ή εντονότερες ρυτίδες γύρω από τα μάτια, από μαύρους κύκλους και πρήξιμο, τις γνωστές σε όλους μας “σακούλες”.

Πώς δημιουργούνται οι μαύροι κύκλοι;

Τι είναι αυτό που προκαλεί όμως αυτά τα αντιαισθητικά ίχνη στο πρόσωπό μας; Κάποιοι από τους παράγοντες που συμβάλουν σε τέτοιου είδους προβλήματα είναι το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, η κατακράτηση υγρών, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, οι αλλεργίες και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Γιατί μαύροι κύκλοι σε μένα;

Και ενώ μπορεί να αναρωτιέστε “Γιατί σε μένα;”, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως πρόκειται για μία σειρά από πολύ κοινά προβλήματα που κάθε γυναίκα θα αντιμετωπίσει στη ζωή της, σε κάποια χρονική στιγμή.

Το ξέρατε πως το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι 10 φορές πιο λεπτό από αυτό του υπόλοιπου προσώπου; Γι’ αυτό είναι πιο ευάλωτο σε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες, με κυριότερο την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, η οποία ενοχοποιείται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, στην περιοχή των ματιών οι σμηγματογόνοι αδένες είναι λιγότεροι, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Τι μπορώ να κάνω για λαμπερό και φωτεινό βλέμμα;

Παρόλο που η διαδικασία σχηματισμού των ρυτίδων ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, κάθε δεκαετία έχει τους δικούς της κανόνες φροντίδας και προστασίας για τα μάτια σας. Χαρίστε τους λαμπερό και φωτεινό βλέμμα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

  • Πίνετε άφθονο νερό και φροντίστε να παρέχετε στον εαυτό σας τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου σε καθημερινή βάση.
  • Προτιμήστε ελαφρύ μακιγιάζ – χωρίς σκούρες σκιές και χωρίς μάσκαρα στα κάτω βλέφαρα, καθώς κάνουν τα μάτια σας να δείχνουν πιο κουρασμένα.
  • Ποτέ μην τρίβετε τα μάτια σας! Εκτός από τις δυσάρεστες συνέπειες που έχει η άσκηση δύναμης στο τόσο λεπτό δέρμα της περιοχής, σκεφτείτε πως τα χέρια μας είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές μικροβίων στο σώμα μας, που κάθε άλλο παρά ευεργετικά είναι.

  • Πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ των ματιών πριν τον ύπνο. Δοκιμάστε το απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού για το πρόσωπο, το λαιμό και τα μάτια De-make up 4 in1 αλλά και το απαλό καθαριστικό Mild Wash Liquid.

  • Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει αρκετό σίδηρο και κάλιο και αποφύγετε την κατανάλωση αλμυρών τροφών.
  • Έχετε έντονο πρήξιμο κάτω από τα μάτια; Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ανασηκωμένο το προσκέφαλο. Η διαφορά θα είναι άμεσα εμφανής ήδη από το επόμενο πρωί!
  • Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα, αφενός διότι παρεμποδίζουν την αυξημένη παραγωγή μελανίνης από την ηλιακή έκθεση, η οποία επιδεινώνει την εμφάνιση μαύρων κύκλων και, αφετέρου, προστατεύουν τα μάτια σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη σκόνη, τον άνεμο και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας.
  • Μην κάθεστε κοντά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή για πολλές ώρες.
  • Μην ξεχνάτε το καπέλο σας στην παραλία και στη βόλτα, καθώς η σκιά που δημιουργεί προστατεύει τα βλέφαρα από τη σύσπαση – οπότε δεν σχηματίζονται το ίδιο εύκολα οι ρυτίδες.

  • Διαλέξτε τη σωστή κρέμα ματιών ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και την ηλικία μας. Γνωρίζατε πως σταδιακά οι σακούλες κάτω από τα μάτια μετασχηματίζονται σε μόνιμες ρυτίδες; Η απαλή και δροσερή κρέμα-gel Eye Balm  καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, επαναφέροντας την ελαστικότητα και την ομοιομορφία στην όψη της επιδερμίδας, ενώ η αντιρυτιδική κρέμα Eye Cream για όλες τις ηλικίες έχει αναπλαστική και επανορθωτική δράση, μειώνοντας τις ρυτίδες προσφέροντας ενυδάτωση και σύσφιξη.

 Χρήση:
Εφαρμόστε καθημερινά πρωί ή/και βράδυ σε καθαρή επιδερμίδα με απαλές κινήσεις ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του φρυδιού ακολουθώντας το κόκκαλο γύρω από τα μάτια και καταλήγοντας στο κέντρο του κάτω βλεφάρου.

 

Δείτε όλα τα προϊόντα στο www.frezyderm.com.cy και ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Frezyderm Cyprus

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!