MEN'S GUIDE

Μήπως είναι κακή ιδέα να τα ξαναφτιάξεις με την πρώην σου;

Πολλοί άνδρες συχνά αντιμετωπίζουν το δίλημμα του να αναθερμάνουν έναν παλαιότερο ερωτικό δεσμό τους. Μήπως όμως κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο καλή ιδέα;

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άνδρες υποφέρουν περισσότερο μετά από έναν χωρισμό σε σύγκριση με τις γυναίκες και δυσκολεύονται περισσότερο να τον ξεπεράσουν ενώ ταυτόχρονα αργούν πολύ περισσότερο από τις γυναίκες στο να ξεπεράσουν έναν χωρισμό.  Με αυτά ως δεδομένα, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο άνδρες να σκέφτονται σοβαρά να τα ξαναβρούν με μια πρώην τους. Όμως πόσο καλή ιδέα είναι μια τέτοια ερωτική επανασύνδεση; 


 Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει η Laurel House, μια από τις διασημότερες συμβούλους σχέσεων στο Hollywood -είχε τη δική της εκπομπή στο E!, Famously Single- και συγγραφέας του βιβλίου Screwing the Rules: The No-Games Guide to Love, η οποία, σύμφωνα με το askemen.gr, έρχεται να σου εξηγήσει γιατί τελικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να βρεθείς ξανά με το πρώην κορίτσι σου.
 

«Είναι μια απερίσκεπτη απόφαση. Δεν μπορείς απλά να συνεχίσεις εκεί απ' όπου σταμάτησες. Δεν μιλάμε για το διάβασμα ενός βιβλίου, που άφησες στη μέση, αλλά για τη σχέση σου», δήλωσε η House στο Playboy.

Επισήμανε μάλιστα ότι το ίδιο ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που χώρισες πολύ πρόσφατα (για παράδειγμα τσακωθήκατε και χωρίσατε μέσα στο Σαββατοκύριακο και αποφασίσατε να ξανασμίξετε  μετά από μία εβδομάδα). «Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν έχεις προλάβει ούτε εσύ, αλλά ούτε κι εκείνη να επουλώσετε τις πληγές σας και να σκεφτείτε λογικά και καθαρά τι έφταιξε και φτάσατε στο χωρισμό, με αποτέλεσμα τα θεμέλια της σχέσης σας να συνεχίζουν να είναι σαθρά... Είναι πολύ λογικό, από την άλλη, να αισθάνεσαι μόνος με μία τρύπα στην καρδιά, στο κεφάλι και στη ζωή σου, όταν ξαφνικά χωρίσεις. Ουσιαστικά, η απόγνωση και η στενοχώρια που νιώθεις είναι αυτές που σε ωθούν να καλύψεις το κενό μέσα σου και να της πεις ότι θέλεις να είστε ξανά μαζί».

Τέλος εξηγεί πως πάντα υπάρχει η παγίδα του fuck buddies. «Δεν είναι λίγοι οι άντρες που πέφτουν στην παγίδα του “friends with benefits” (φίλοι με προνόμια), με την ελπίδα ότι το σεξ με την πρώην θα καταλήξει σε σχέση. Η συνταγή αυτή πολύ δύσκολα πετυχαίνει και ακόμη κι αν πετύχει έχει ημερομηνία λήξης. Σύντομη», τονίζει η House και σημειώνει ότι η απόφαση που θα πάρεις θα πρέπει να είναι δραστική και ξεκάθαρη: «Είτε τελειώνεις μαζί της, όσο επώδυνο κι αν είναι, είτε αποφασίζεις να τα ξαναβρείτε, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!