MEN'S GUIDE

Το τεστ του νερού θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τα σωστά sneakers

Τα αθλητικά παπούτσια και τα sneakers είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας , καθώς η μόδα, τα τελευταία χρόνια, προστάζει να τα φοράτε παντού: όχι μόνο στο γυμναστήριο αλλά ακόμα και σε βραδυνές επίσημες εξόδους.

Άρα θα πρέπει τα sneakers σας να σας ταιριάζουν γάντι για να μπορείτε να τα φοράτε με άνεση όλη μέρα.

Πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή sneakers θα πρέπει να ξέρετε ακριβώς για ποια χρήση τα προορίζετε και να διαλέξετε το σωστό τύπο (π.χ. running παπούτσια για να κάνετε τζόκινγκ ή πεζοπορίες, με τρακτερωτή σόλα για βόλτες στην ύπαιθρο κ.λπ.) και βέβαια να θυμάστε πως τα αθλητικά παπούτσια τα δοκιμάζουμε πάντα φορώντας χοντρές αθλητικές κάλτσες και δεν τα στεγνώνουμε ποτέ σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες γιατί χάνουν την φόρμα τους και την ελαστικότητά τους. Τέλος θα πρέπει να θυμάστε να τα ανανεώνετε τακτικά (περίπου στον 1 χρόνο έως 18 μήνες).


Μετά από αυτούς τους βασικούς κανόνες για τα sneakers ακολουθεί και ένα τεστ που θα σας βοηθήσει να βρείτε παπούτσια με σωστή εφαρμογή στο πόδι σας. Πρόκειται για το λεγόμενο τεστ του νερού.  Βρέξτε το κάτω μέρος του πέλματός σας και πατήστε πάνω σε ένα καθαρό χαρτί για να διαπιστώσετε αν έχετε μεγάλη, μικρή ή κανονική καμάρα:

Έχετε:
Μεγάλη καμάρα αν το αποτύπωμα δείχνει μια στενή λωρίδα να συνδέει το μπροστινό μέρος με τη φτέρνα. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να δέχεστε τους κραδασμούς στο κάτω μέρος των ποδιών, οπότε πρέπει να επιλέξετε παπούτσια με μαλακή επένδυση στον πάτο.


Κανονική καμάρα αν το αποτύπωμα έχει κενό αλλά δείχνει το μπροστινό μέρος και τη φτέρνα να ενώνονται με μια φαρδιά λωρίδα. Όσοι έχουν κανονική καμάρα αντιμετωπίζουν ελάχιστα προβλήματα. Γι’ αυτό επιλέξτε παπούτσια με σταθερή επένδυση.


Μικρή καμάρα αν το αποτύπωμά σας έχει χαμηλή καμάρα και αφήνει σχεδόν ολόκληρο σημάδι. Αυτό σημαίνει πως έχετε μειωμένη φυσική απορρόφηση κραδασμών. Πρέπει να διαλέξετε παπούτσια με μέγιστη υποστήριξη στα πλαϊνά και τον πάτο καθώς και σταθερή επένδυση.

Αφού διαπιστώσετε τον τύπο της καμάρας του ποδιού σας μπορείτε να ζητάτε την συνδρομή των πωλητών στα καταστήματα που θα σας δώσουν τα αντίστοιχα παπούτσια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!