MEN'S GUIDE

Μπορεί ένας ισχυρός ανδρικός οργασμός να προκαλέσει τύφλωση;

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, υπάρχει ένα περιστατικό που έχει καταγραφεί στα ιατρικά χρονικά που δείχνει πως πράγματι ένας ισχυρός οργασμός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και παροδική τύφλωση στον άνδρα.

Συγκεκριμένα ένας άτυχος 29χρονος Άγγλος, αναφέρεται πως έχασε μέρος της όρασής του, μετά από έναν πολύ ισχυρό οργασμό. Ο ασθενής δεν τυφλώθηκε ολικά, αλλά η όρασή του περιορίστηκε αρκετά. Το διαπίστωσε το πρωί που ξύπνησε και πήγε στο νοσοκομείο με προβλήματα όρασης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πέρασε μια νύχτα γεμάτη έντονες σεξουαλικές επαφές.  


Όπως αναφέρει το askmen.gr μετά από εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπήρχε μια αιμορραγία στο αριστερό του μάτι, κάτι που εμπόδιζε την εύρυθμη λειτουργία του. Το πρόβλημα, σύμφωνα πάντοτε με τους γιατρούς, εντοπίζεται στο γεγονός πως ο νεαρός, κρατούσε την αναπνοή του και σφιγγόταν, προκειμένου να παρατείνει την ερωτική επαφή και να μην ολοκληρώσει. Αυτό, δημιούργησε υπέρμετρη πίεση σε ένα αιμοφόρο αγγείο.


Το εν λόγω ιατρικό συμβάν δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό journal BMJ, με τις σημειώσεις να αναφέρουν πως δεν υπήρξε η χορήγηση κάποιας αγωγής ή θεραπείας καθώς διαπιστώθηκε πως η όραση θα επανερχόταν πλήρως μετά από μερικές ημέρες. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!