WOMEN'S GUIDE

10 τρόποι για να κάνετε χωρίστρα και πώς να διαλέξετε το σωστό [βίντεο]

Πολλές γυναίκες αδιαφορούν για το πώς θα κάνουν χωρίστρα και αφήνουν τα μαλλιά τους να ακολουθούν την φυσική τους κίνηση.

Κααι όμως η χωρίστρα μπορεί να αλλάξει τελείως την εμφάνισή σας και να απογειώσει (ή να χαντακώσει) το hair look σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε χωρίστρα στα μαλλιά σας με τους πιο γνωστούς να είναι οι ακολουθποι 10 που παρουσιάζονται και στο σχετικό βίντεο

1. Στη μέση
2. Off-center
3. «Τ» (η χωρίστρα στη μέση που σταματάει στο μέσο του κεφαλιού και συνεχίζει ενιαία)
4. Deep side, η πολύ πλάγια χωρίστρα
5. Μυστηριώδης πλάγια χωρίστρα
6. Hollywood soft
7. «W», θυμίζει την ζιγκ ζαγκ χωρίστρα αλλά δίνει περισσότερο όγκο στις ρίζες και μεγαλύτερη κίνηση
8. Ζιγκ ζαγκ
9. «7», πλάγια και κάθετη στο πίσω μέρος χωρίστρα
10. Διαγώνια

Πώς να διαλέξετε τον τύπο χωρίστρας ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Οβάλ πρόσωπο: Το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια γυναίκα με οβάλ πρόσωπο είναι πολύ τυχερή, διότι τις ταιριάζουν σχεδόν όλα τα είδη. Έτσι μπορεί να έχει πολλά διαφορετικά χτενίσματα με μία απλή κίνηση.

Στρογγυλό πρόσωπο: Η ιδανική χωρίστρα για μια γυναίκα με στρογγυλό πρόσωπο είναι η deep side. Αυτή δηλαδή που γίνεται πολύ πλάγια και τονίζει ένα από τα δυο μέρη του προσώπου. Επιλέξτε λοιπόν το καλύτερο σας προφίλ και τονίστε το κάνοντας μια deep side χωρίστρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πειραματιστείτε και με τα άλλα είδη χωρίστρας. Απλά αποφασίστε πιο μέρος του προσώπου σας θέλετε να τονίσετε και παίξτε με τα διαφορετικά είδη. Καλύψτε το ένα μέρος του προσώπου με την φράντζα σας όσο το επιθυμείτε (πολύ ή λίγο) και αφήστε το άλλο να φαίνεται.

Τετράγωνο πρόσωπο: Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας είναι τετράγωνο τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα είδος χωρίστρας που θα απαλύνει τις γωνίες του προσώπου. Το ιδανικό λοιπόν σχήμα για εσάς είναι η βαθιά πλάγια χωρίστρα. Αν ωστόσο δεν σας αρέσει να χωρίζετε τα μαλλιά σας πολύ πλάγια, μπορείτε να κάνετε μια απλή πλάγια χωρίστρα που ξεκινάει πάνω από την αψίδα του φρυδιού σας.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Αν το πρόσωπο σας είναι πολύ φαρδύ στα ζυγωματικά και το πηγούνι σας είναι πολύ στενό, τότε έχει το σχήμα καρδιάς. Αν λοιπόν έχετε μακριά μαλλιά, το ιδανικό σχήμα χωρίστρας είναι στη μέση. Αν όμως έχετε κοντά μαλλιά, τότε ίσως θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε μια πλάγια χωρίστρα, η οποία θα φέρει ισορροπία στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Επίσης, αν το πηγούνι σας είναι μυτερό, θα πρέπει να τραβήξετε την προσοχή μακριά από αυτό. Επομένως, επιλέξτε και πάλι μια πλάγια χωρίστρα.

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού: Όπως καταλαβαίνετε, το σχήμα αυτό έχει στενό μέτωπο και πηγούνι, ενώ το πλάτος στα ζυγωματικά είναι μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικό χτένισμα είναι αυτό που διαθέτει αφέλειες και χωρίστρα στη μέση. Επίσης, για τις γυναίκες με κοντά μαλλιά, μια ακόμη ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η πλάγια χωρίστρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!