GOOD LIFE

Αυτή την εβδομάδα ενημερωνόμαστε για την Ψωρίαση

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης στις 29 Οκτωβρίου 2017 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ψωρίασης (IFPA), η Novartis Pharma Services Inc., Κύπρου σε συνεργασία με την Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία Κύπρου και την Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου διοργανώνουν σειρά δραστηριοτήτων κατά την εβδομάδα 8-16 Νοεμβρίου 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την Ψωρίαση και Ψωριασική αρθρίτιδα.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης για την Ψωρίαση και Ψωριασική αρθρίτιδα  τελούν υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη.

Την εκστρατεία ενημέρωσης στηρίζει ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Παγκύπρια  Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων .

  • Η ψωρίαση είναι μια συχνή, μη μεταδοτική, αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει έως και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού.1
  • Υπάρχουν περισσότερα από 125 εκατομμύρια άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ακόμη και νεογέννητα, που υποφέρουν με τα συμπτώματα της ψωρίασης.
  • Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον το 10% των ασθενών με ψωρίαση έχουν σοβαρή μορφή που προκαλεί αναπηρία και αποκλεισμό από την κανονική ζωή.
  • Η πιο συχνή είναι η κατά πλάκας ψωρίαση, η οποία αντιστοιχεί στο 90% των περιπτώσεων.
  • Πολλοί ασθενείς υποφέρουν με συνεχή πόνο που προκαλείται όταν οι κόκκινες φολιδωτές πλάκες στο δέρμα σπάσουν ή αιμορραγήσουν, όπως επίσης  ταλαιπωρούνται και νοιώθουν μειονεκτικά λόγω της συνεχούς απολέπισης του δέρματος.
  • Έως και 30% των ασθενών με ψωρίαση έχουν ή θα αναπτύξουν ψωριασική αρθρίτιδα στην οποία επηρεάζονται  και οι αρθρώσεις, προκαλώντας εξασθενητικά συμπτώματα όπως πόνο, ακαμψία και μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων.
  • Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει τι είναι η ψωρίαση και εξακολουθεί να τη θεωρεί ως καλλυντική ή μεταδοτική δερματική νόσο.
  • Οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι εργοδότες και το κοινό θεωρούν εσφαλμένα ότι η ψωρίαση είναι ένα επιφανειακό πρόβλημα.
  • Οι ασθενείς με ψωρίαση δεν είναι αρκετά εκπαιδευμένοι  για την ασθένειά τους, υποθεραπεύονται και, γενικά, δεν έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματικές  θεραπείες  που να επιδρούν σε όλες τις πτυχές της ασθένειας (σωματικές ,ψυχικές).
  • Η πλειονότητα των ασθενών δεν κατανοούν τη φύση της ψωρίασης και δεν γνωρίζουν ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για άλλες χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.
  • Οι σωματικές, ψυχικές και κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της ψωρίασης εξακολουθούν να είναι σοβαρές.

 

Τόπος και χρόνος για την ενημερωτική εκδήλωση

Ενημερωτική εκδήλωση  για το κοινό με θέμα την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα με μαρτυρίες ασθενών: 

Πέμπτη,  16 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ.

Τόπος: Λεβέντειος Πινακοθήκη

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!