GOOD LIFE

Σας αρέσουν τα τραγούδια του Justin Bieber; Τότε ίσως είστε ψυχοπαθείς

Μια επιστημονική μελέτη ισχυρίζεται πως έχει εντοπίσει σχέσεις ανάμεσα σε ορισμένα τραγούδια και την ψυχοπάθεια και ένα από αυτά είναι του Justin Bieber.

Όπως αναφέρει η Washington Post, o καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Pascal Wallisch, θέλησε να δει αν ισχύει το κλισέ που βλέπουμε στις ταινίες θρίλερ όπου οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι εμφανίζονται να ακούν μόνο κλασική μουσική (όπως για παράδειγμα στη Σιωπή των Αμνών) και τα πορίσματα της έρευνάς τους έχουν πολύ ενδιαφέρον.


Ο Pascal Wallisch μαζί με την απόφοιτο του NYU Nicole Leal, έκαναν μια μελέτη και μοίρασαν ερωτηματολόγια με ψυχολογικά τεστ σε 190 φοιτητές του πανεπιστημίου. Στα ερωτηματολόγια εντόπισαν απαντήσεις που υποδηλώνουν την παρουσία κάποιας ψυχοπάθειας όπως "σωστό είναι οτιδήποτε μπορώ να κάνω και να μην με πιάσουν" ή "η αγάπη είναι υπερτιμημένη".


Παράλληλα οι ερευνητές ζήτησαν από τους φοιτητές να ακούσουν μια σειρά από τραγούδια και να τα βαθμολογήσουν και αναζήτησαν αν υπάρχουν συνδέσεις.


Το πόρισμα της έρευνας δείχνει πως πιο... ψυχοπαθείς ήταν όσοι προτιμούσαν να ακούν τραγούδια όπως το "What Do You Mean" του Bieber το  "Lose Yourself" Eminem και το  "No Diggity" των Blackstreet. Αντίθετα λιγότερο επιρρεπείς στη ψυχοπάθεια ήταν όσοι ακούν κομμάτια όπως το "Money for Nothing"  των Dire Dtraights και το "My Sharona"  των The Knack και δεν εντόπισαν καμία σύνδεση με την κλασική μουσική και τις δημιουργίες συνθετών όπως ο Μπαχ.


Το άρθρο ωστόσο τονίζει πως μετά τη δημοσίευση της έρευνας μέρος της επιστημονικής κοινότητας αμφισβητεί την εγκυρότητα των πορισμάτων της.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!