WOMEN'S GUIDE

Οι γυναίκες νιώθουν ευτυχισμένες και όταν είναι singles

Μια έρευνα δείχνει πως οι γυναίκες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τους άνδρες, όχι μόνο δεν ενοχλούνται επειδή είναι χωρίς ερωτικό σύντροφο, αλλά συχνά νιώθουν και ευτυχισμένες επειδή είναι singles.

Η έρευνα διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων και στατιστικών δεδομένων Mintel και τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά και δείχνουν πως υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση γιατί οι γυναίκες σχεδόν προτιμούν να είναι ελεύθερες και δεν φοβούνται την μοναξιά.

Σύμφωνα πάντα με τα πορίσματα της έρευνας, το 61% των γυναικών που συμμετείχαν σε αυτή δηλώνουν χαρούμενες που είναι εργένισσες, υπερτερώντας του αντίστοιχου 49% των ανδρών. Επιπλέον, το 75% των single γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου να βρουν κάποια σχέση. Το ποσοστό αυτό για τους άντρες ανέρχεται σε 65%.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το huffingtonpost.gr οι γυναίκες που κάνουν ετεροφυλόφιλες σχέσεις νιώθουν ότι καταβάλλουν πολύ περισσότερη προσπάθεια από τους συντρόφους τους για να κάνουν τη σχέση να δουλέψει και να εξελιχθεί. Αν προσθέσει κανείς σε αυτό και την οργανική κούραση από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας (εργασία, δουλειές του σπιτιού κλπ.), τότε σε πολλές περιπτώσεις νιώθουν μακροπρόθεσμα ότι σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος, χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο αντίκρισμα αυτή η προσπάθεια.

Κάτι εξίσου σημαντικό που προκύπτει από την έρευνα είναι πως οι γυναίκες βιώνουν πιο ευχάριστα την εργένικη ζωή τους, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο κοινωνικές από τους άντρες και έχουν περισσότερους φίλους για να βγουν και να ξεχαστούν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!