MEN'S GUIDE

5 ποτά να αποφεύγετε πριν τις ασκήσεις σας

«Όταν το κορμί σας είναι αφυδατωμένο, τότε δεν έχετε την απαραίτητη δύναμη», αναφέρει η Δρα. Angela Onsgard, που είναι διατροφολόγος σε σπα στην Arizona.  

Η Onsgard ανέφερε, σύμφωνα με το Men’s Health UK, ότι κατά την ώρα της άσκησης το σώμα σας πρέπει να είναι ενυδατωμένο, και υπάρχουν κάποιες συχνές κακές επιλογές που κάνετε στο ποτό σας πριν πάτε γυμναστήριο.  

Πριν πάτε για άσκηση καλύτερα να αποφεύγετε τα πιο κάτω ποτά: 

Ενεργειακά ποτά με γάλα 

Η Onsgard προτείνει να αφήνετε ότι ποτά που εμπεριέχουν γάλα για μετά το γυμναστήριο, λόγω του ότι το γάλα έχει πολλές πρωτεΐνες και λιπαρά που θα ήταν καλύτερα για το κορμί σου μετά τις ασκήσεις.  

Ζαχαρώδεις χυμούς 

Οι περισσότεροι χυμοί έχουν πολλή ζάχαρη λέει η Onsgard, που είναι βλαβερά για τον μεταβολισμό σας.  Αντί να διαλέξεις ένα χυμό, να προτιμήσετε να προσθέσετε λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι στο νερό σας.  

Αλκοολούχα ποτά 

Η Onsgard λέει ότι μια μπύρα το βράδυ πριν κάνουμε ασκήσεις μπορεί να είναι βλαβερή για την υγεία μας.  Το αλκοόλ σας αφυδατώνει λέει η Onsgard και σας φουσκώνει.  Καλύτερα να πίνετε ένα μαύρο καφέ αντί ποτό, που εμπεριέχει καφεΐνη και σας ξυπνά.  

Ποτά με ανθρακικό 

Όλα τα ποτά με ανθρακικό μπορεί να σας χαλάσουν τις ώρες σας στο γυμναστήριο, λόγω του ότι το ανθρακικό σας φουσκώνει και δημιουργεί πόνο στην κοιλιά.  

Επίσης έχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού που αφυδατώνει το κορμί σας.  Αντί να πίνεις αναψυκτικά, προτιμήστε ένα παγωμένο πράσινο τσάι.   

Αθλητικά ποτά

Πολλά απο εκείνα τα ποτά εμπεριέχουν πολλή ζάχαρη και δεν είναι καλά για το μεταβολισμό σας, λέει η Onsgard. Επίσης, είπε ότι αυτά τα ποτά προκαλούν προβλήματα στις ορμόνες σας και εμποδίζουν το σώμα σας στο να επανέρθει μετά την επίσκεψη σας στο γυμναστήριο.  

Καλύτερα να πιείτε λίγο ντοματοχυμό πριν τις ασκήσεις. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!