GOOD LIFE

Οι άνδρες ή οι γυναίκες λένε τα περισσότερα ψέματα σε μια ερωτική σχέση;

Η επιστήμη θέλησε να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα του ποιο φύλο έχει... έφεση στα ψέματα και λέει πολλά παραμύθια στον ερωτικό του σύντροφο.

Συγκεκριμένα το Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου έκανε μια μελέτη - έρευνα με θέμα τα ψέματα στις ερωτικές σχέσεις και την έλλειψη ειλικρίνειας και έκανε συγκρίσεις μεταξύ των συμπεριφορών των δύο φύλων.

Στη μελέτη συμμετείχαν 6.000 εθελοντές άνω των 18 ετών τόσο άνδρες όσο και γυναίκες (σε ποσοστό περίπου 50% για κάθε φύλο) οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν μια σειρά από ερωτήσεις σχετικές με την στάση τους απέναντι στους ερωτικούς συντρόφους τους. 


Το τελικό πόρισμα της μελέτης έδειξεν πως οι άνδρες λένε  τα περισσότερα ψέματα, αφού (σύμφωνα πάντα με την μελέτη) κατά μέσο όρο καθημερινά λένε κατά μέσο όρο περισσότερα από 3 ψέματα, ενώ οι γυναίκες λιγότερα από 2.

Η ίδια μελέτη έδειξε πως το 84% και των δύο φύλων πιστεύει πως υπάρχουν αθώα ψέματα, με το 75% να δηλώνει πως είναι απαραίτητο να λένε «λευκά» ψέματα στην καθημερινότητά τους, για να μην πληγώσουν τα αισθήματα των άλλων. 

Τέλος η έρευνα έδειξε πως οι άνδρες μπορεί να λένε περισσότερα ψέματα, αλλά θεωρούν πως οι γυναίκες είναι… καλύτερες στο ψέμα καθως παραδέχονται πως οι ίδιοι συχνά προδίδονται όταν λένε ένα ψέμα, ενώ δύσκολα καταλαβαίνουν πότε λέει ψέματα μια γυναίκα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!