GOOD LIFE

Ζεστό ή κρύο ντους: Ποια τα οφέλη;

Το ντους είναι σημαντικό μέρος μιας υγιεινής ρουτίνας.  

Μερικοί προτιμούν να κάνουν κρύο ντους ενώ μερικοί προτιμούν να είναι ζεστό το νερό, αναφέρει ένα άρθρο της ιστοσελίδας PopSugar, που ερεύνησε του θέμα. 

Ποια τα οφέλη του ζεστού ντους

Τα ζεστά ντους χαλαρώνουν τους μυς και βοηθούν τους ανθρώπους να ηρεμίσουν, αναφέρει το άρθρο. 

Έρευνες λένε ότι το ζεστό ντους μπορεί να δώσει ώθηση στα επίπεδα ωκυτοκίνης στο νευρικό μας σύστημα, που έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση σας.

Το ζεστό ντους είναι επίσης ένα φυσικός τρόπος να καθαρίσεις το αναπνευστικό σύστημα σας και βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, αφού ο ατμός καθαρίζει τις ρινικές διόδους. 

Μερικοί προτιμούν το κρύο ντους

Όσο αναπάντεχα να σας ακούγονται τα κρύα ντους, είναι καλά για τον οργανισμό σας, αναφέρει το άρθρο. 

Αν γυρίσετε το νερό από το ζεστό στο κρύο τα τελευταία πέντε λεπτά του ντους σας, θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε.  Η ξαφνική αλλαγή της θερμοκρασίας που μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.      

Ένα πιο κρύο ντους για δύο με τρία λεπτά δύο φορές την ημέρα, συστήνετε από τους επιστήμονες, για μια φυσική θεραπεία της κατάθλιψης.  Να πάρετε, όμως, τη συμβουλή του γιατρού σας πριν το δοκιμάσετε. 

Τα κρύα ντους είναι επίσης καλύτερα για τα μαλλιά και την επιδερμίδα σας, επειδή το ζεστό ντους ξεραίνει την επιδερμίδα σας, ενώ το κρύο ντους σας ενυδατώνει τα μαλλιά και την επιδερμίδα.   

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!