WOMEN'S GUIDE

Πώς να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά μόνο με την αναπνοή σας [βίντεο]

Αν δεν αγαπάτε την εντατική γυμναστική και βαριέστε τις προπονήσεις και τα γυμναστήρια, αλλά ποθείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε μια μέθοδο εκγύμνασης που χρησιμοποιεί μόνο τις ανάσες σας.

Πρόκειται για τη μέθοδο Dia, η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει αρχικά γυναίκες μετά τον τοκετό. Συγκεκριμένα τη δημιούργησε η fitness expert Leah Keller, σε συνεργασία με έναν γιατρό, ώστε μέσα σε 12 εβδομάδες (δηλαδή 3 μήνες), με μόλις 10 λεπτά άσκησης με αναπνοές  την ημέρα, να μπορούν οι λεχώνες να αποκτήσουν ξανά επίπεδη κοιλιά.

«Βασισμένη σε έρευνα με θετικά αποτελέσματα όπως αυτά έχουν δημοσιευτεί το Μάιο του 2015 στο περιοδικό γυναικολογίας Green Journal, η μέθοδος Dia ενεργοποιεί την κοιλιά σας, τον φυσικό σας... κορσέ, προστατεύοντας και αποκαθιστώντας τους μυς της κοιλιάς. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ισομετρικές συστολές της περιοχής. Η μέθοδος Dia ενισχύει την αντοχή, την ανθεκτικότητα και την ελαστικότητα του κορμού», υποστηρίζει η Κeller.

Αν αναρωτιέστε πώς να κάνετε αυτή τη μέθοδο στο σπίτι σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνει το bovary.gr: Αρχικά καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια σταυρωμένα και τοποθετήστε τα χέρια πάνω στην κοιλιά σας. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και αφήστε την κοιλιά να απλωθεί και να φουσκώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Με άλλα λόγια, κατά τη διάρκεια της εισπνοής θα φουσκώσετε την κοιλιά σας 

Καθώς εκπνέετε, ρουφήξτε την κοιλιά σας προς την σπονδυλική σας στήλη, όσο πιο μέσα μπορείτε. Προσπαθήστε να την κρατήσετε σε αυτή τη θέση, δηλαδή ρουφηγμένη προς τα μέσα. Τώρα, από αυτή τη θέση, αρχίστε να παίρνετε μικρές, κοφτές αναπνοές και σε κάθε εκπνοή να πιέζετε το στομάχι σας για να ρουφηχτεί όλο και πιο βαθιά. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε την τεχνική για 1 λεπτό, να ξεκουράζεστε (αφήνοντας την κοιλιά σας ελεύθερη) και μετά ξανά από την αρχή. Όλο αυτό για 10 λεπτά. 

Έχοντας δοκιμάσει την τεχνική Dia σε μια σειρά μαθημάτων γιόγκα που έκανα, από την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να ομολογήσω πως στην αρχή θα σας φανεί δύσκολο και θα νιώθετε ότι χάνετε την ανάσα σας. Μην τα παρατήσετε. Με καθημερινή εξάσκηση, θα καταφέρετε να την κάνετε κάθε μέρα και πιο σωστά. Σημαντικό για να πετύχουν όλα αυτά είναι η πλάτη σας να είναι στην ευθεία ενώ βοηθάει τα δάχτυλα σας να τα ακουμπάτε πάνω στον αφαλό σας ώστε να νιώθετε το βαθμό που σφίγγετε κάθε φορά, αλλά και ότι δεν αφήνεστε χαλαρή. 

Δείτε και το σχετικό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!