GOOD LIFE

10 απλά tips για να νιώσεις ευτυχία μέσα σε ένα μόλις λεπτό

Το κυνήγι της ευτυχίας είναι αλληλένδετο με την ανθρώπινη ύπαρξη και πολλοί θεωρούν πως η κατάκτηση της ευτυχίας είναι κάτι το ανέφικτο και το πολύ δύσκολο και τη συνδέουν με την απόκτηση χρήματος ή δόξας.

Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που εξηγούν πως η ευτυχία κρύβεται στα πιο απλά πράγματα. Οπαδός αυτής της θεωρίας που τονίζει πως τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία, είναι και η διάσημη συγγραφέας Gretchen Rubin. 


Η Gretchen Rubin γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το best seller βιβλίο της “The Happiness Project” και με το εβδομαδιαίο podcast “Happier with Gretchen Rubin” και πλέον έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια λίστα με συμβουλές που (σύμφωνα πάντα με την ίδια) μπορούν να σε φέρουν κοντά στην ευτυχία σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.


Δες τη λίστα με τα tips της Rubin και σίγουρα δεν έχεις κάτι να χάσεις αν τα δοκιμάσεις.

1. Φτιάξε το κρεβάτι σου. Είναι εκπληκτικό, το πόση σημασία έχει η εξωτερική ισορροπία και τάξη σε σχέση με την εσωτερική γαλήνη και δημιουργικότητα.
2. Μύρισε τριαντάφυλλα ή κάποια άλλη μυρωδιά που αγαπάς. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος, ανέξοδος και χωρίς θερμίδες τρόπος για να πάρεις ενέργεια.
3. Ακολούθησε τον κανόνα του 1 λεπτού, ο οποίος λέει: ό,τι μπορώ να κάνω σε χρόνο λιγότερο από 1 λεπτό, πρέπει να το κάνω τώρα. Έτσι κάνεις μικρές και γρήγορες δουλειές που διαφορετικά μπορεί να αναβάλεις.
4. Βάλε υπενθύμιση για κάτι. Σε πολλούς ανθρώπους οι υπενθυμίσεις ή το ξυπνητήρι λειτουργούν απίστευτα καλά. Αν δεν σε τρελαίνει να χτυπάει το κινητό σου για να σου υπενθυμίσει μία δουλειά που έχεις να κάνεις, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην αφήνεις εκκρεμότητες και να νιώθεις ηρεμία.
5. Αν διαβάζεις κάποιο βιβλίο ή βλέπεις κάποια ταινία που δεν σου αρέσει, σταμάτησέ το. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι πρέπει να το διαβάσεις ή να το δεις όλο για να έχεις άποψη. Αν δεν σου αρέσει, δεν υπάρχει λόγος να χάνεις τον χρόνο σου.
6. Παίρνε ένα πράγμα κάθε φορά μαζί σου. Αυτή η συμβουλή είναι περισσότερο χρήσιμη για τους γονείς. Από το δωμάτιο του παιδιού προς την κουζίνα πάρε μαζί σου το άδειο φλυτζάνι, έτσι ώστε ούτε να χρειαστεί να βγεις από τον δρόμο σου, αλλά και να μην αφιερώσεις πολύ χρόνο σ’ αυτή την ενέργεια. Μ’ αυτές τις μικρές κινήσεις θα κρατήσεις το σπίτι σου σε μία τάξη.
7. Άκουσε δυνατά ένα αισιόδοξο τραγούδι. Είναι γνωστή η επίδραση της μουσικής στη διάθεσή μας και αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου.
8. Ένας άλλος τρόπος για να ανέβεις ψυχολογικά είναι να θυμηθείς το παιδί που κρύβεις μέσα σου και στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχεις η Gretchen σου προτείνει να χοροπηδήσεις, να γελάσεις και να παίξεις όσο πιο πολύ μπορείς!
9. Φίλα κάποιον που αγαπάς. Οι σχέσεις είναι το κλειδί προς την ευτυχία και κάθε φορά που κάνεις κάτι που ενισχύει τη σχέσης σου σε κάνει πιο ευτυχισμένη/ο.
10. Φτιάξε κάποιους κανόνες και βάλε πρόγραμμα στη ζωή σου. Καθόρισε τα πράγματα που ξέρεις ότι σε κάνουν χαρούμενη/ο και απλά κάν’ τα! Δεν χρειάζεται να αποφασίσεις για το αν θα πας στο γυμναστήριο γιατί είναι στο πρόγραμμά σου και απλά θα το κάνεις. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά, αν θέλεις να τα περιορίσεις δεν χρειάζεται να αμφιταλαντεύεσαι κάθε φορά, αφού θα ξέρεις ότι είναι εκτός προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!