GOOD LIFE

Γυμνάζεσαι; Δες την κατάλληλη διατροφή για να πετύχεις τους στόχους σου

Ο καθένας γυμνάζεται για τους δικούς του λόγους: Άλλος γιατί θέλει να χάσει βάρος, άλλος γιατί τού χαρίζει πνευματική διαύγεια ή ενέργεια και άλλος για να ενδυναμώσει το σώμα του. 

Όπως και να έχει θεωρείται καίριας σημασίας να ανεφοδιάζεις το σώμα σου με ενέργεια μετά το γυμναστήριο, προκειμένου οι μύες σου να μπορούν να αναπλάθονται. Όποιος και να είναι ο στόχος σου, παρακάτω θα βρεις σίγουρα το ιδανικό γεύμα για να τον πετύχεις, σύμφωνα με τις υποδείξεις του διατροφολόγου, Jim White .

1. Για εσένα που θέλεις να χάσεις βάρος

Πρώτα απ’ όλα να σε συγχαρούμε που το πήρες απόφαση και είσαι τόσο αφοσιωμένος στο στόχο σου. Τώρα όσον αφορά τη διατροφή σου, ο διατροφολόγος προτείνει πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να μπορείς να επιταχύνεις διαρκώς το μεταβολισμό σου. Φρόντισε το πιάτο σου να περιέχει κατά 1/4 μία άπαχη πρωτεΐνη και 1/4 δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι και μακαρόνια ή κάποιο αμυλούχο λαχανικό, όπως πατάτα. Το υπόλοιπο μισό του πιάτου σου θα πρέπει να είναι γεμάτο με πολύχρωμα λαχανικά. Επικεντρώσου στα πράσινα φυλλώδη κατά κύριο λόγο.

2. Για εσένα που θέλεις να χτίσεις μύες

Νομίζεις πως θα σού μιλήσουμε για σκόνες πρωτεΐνης; Κάνεις λάθος. Ακόμα και εάν θέλεις να γίνεις bodybuilder, που λέει ο λόγος, το πρώτο σου σνακ μετά το γυμναστήριο θα πρέπει να περιλαμβάνει εκτός από πρωτεΐνη και υδατάνθρακες προκειμένου να μπορούν να αναπλάθονται οι μύες. Ο Jim συμβουλεύει επίσης να αυξήσεις τις συνολικές ημερήσιες σου θερμίδες, κάνοντας το σνακ αυτό κάτι σαν ένα μικρό γεύμα, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει για παράδειγμα μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο, ένα μήλο και ένα ποτήρι γάλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι καταδικάζει τις σκόνες πρωτεΐνης, αλλά θεωρεί ότι υπάρχουν και άλλες πιο φυσικές εναλλακτικές και πως δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγουμε πάντα σε τεχνητά σκευάσματα.

3. Για εσένα που θέλεις να κερδίσεις αντοχή

Η αποκατάσταση του χαμένου γλυκογόνου στους μύες είναι το κλειδί. Πώς θα το καταφέρεις; Καταναλώνοντας τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Ο White υποστηρίζει επίσης πως η κατανάλωση χυμού από βύσσινο μετά από έντονη γυμναστική μπορεί να καταπολεμήσει το οξειδωτικό στρες, ενώ μπορεί επίσης να βοηθήσει με την ανάκαμψη των μυών.

4. Για εσένα που θέλεις να αυξήσεις την ενέργειά σου

Μετά τη γυμναστική συνδύασε την πρωτεΐνη της επιλογής σου με δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες θα καθυστερήσει την πέψη με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι χορτασμένος και γεμάτος ενέργεια για περισσότερη ώρα. Φτιάξε ένα smoothie με μπανάνα, γάλα της επιλογής σου, σκόνη πρωτεΐνης, εάν θέλεις, και μάτσα ή συνόδευσε το αγαπημένο σου σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως με μια δροσερή φρουτοσαλάτα.

5. Για εσένα που θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου

Για να πετύχεις το στόχο σου θα πρέπει στην ουσία να καταναλώνεις όσες θερμίδες καις. Τις μέρες που ακολουθείς ένα πιο σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής, επίλεξε ψωμί ολικής αλέσεως με χούμους και λαχανικά, ενώ τις υπόλοιπες ένα ποτήρι γάλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!