VIRAL

Η αεροπορική εταιρεία που θέλει να… ζυγίζει τους επιβάτες της

Η πολιτική αυτή είναι εθελοντική και έχει ερευνητικό σκοπό, υποστηρίζει η εταιρεία.  

Η αεροπορική εταιρεία Finnair ζητά από 2.000 επιβάτες της να δίνουν το ακριβές τους βάρος πριν από την πτήση.

Παρόλα αυτά η φινλανδική εταιρεία επιμένει ότι η κίνηση αυτή δεν γίνεται για να αποκλείσει οποιονδήποτε, αλλά για να εξακριβώσει το ακριβές βάρος των αεροσκαφών της και να επιβεβαιώσει τους υπολογισμούς της για θέματα ανεφοδιασμού και ασφάλειας.

«Η Finnair διενεργεί μια έρευνα για να αποφασίσει εάν διαθέτει ακριβή στοιχεία με βάση το συνολικό βάρος των επιβατών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Στην Finnair ακολουθούμε μια εξαιρετικά αυστηρή πολιτική ασφάλειας κι επίσης αποτελούμε έναν οργανισμό που βασίζεται στα δεδομένα, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της απόδοσης του αεροσκάφους και τους υπολογισμούς κατά την προσγείωση».

Μέχρι στιγμής 180 επιβάτες στο Ελσίνκι ανέβηκαν στο ειδικό σημείο όπου ζυγίζονται οι αποσκευές, όμως η εταιρεία έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική όλο τον χειμώνα και την άνοιξη.

Με βάση την Finnair, η διαδικασία αυτή είναι ανώνυμη και εθελοντική και τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν έχουν αποκλειστικά ερευνητικό χαρακτήρα. «Η αρχική αντίδραση των πελατών μας ήταν θετική», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. «Ο κόσμος κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουμε».

 

Πηγή: Fortunegreece.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!