GOOD LIFE

Ποια χώρα εκθρόνισε τις ΗΠΑ από την κορυφή της αγοράς κρασιού

Μια είδηση που απευθύνεται σε οινοποιούς και εραστές του κρασιού. Η Κίνα έχει γίνει ο ελκυστικότερος προορισμός εξαγωγών κρασιού στον κόσμο, σύμφωνα με μεγάλους εξαγωγείς και επαγγελματίες στο χώρο.

Ο Χόρχε Χάινε, πρεσβευτής της Χιλής στην Κίνα, δήλωσε ότι οι εξαγωγές κρασιού από την χώρα του προς την Κίνα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στην ανατολική επαρχία Σαντόνγκ.

"Η Κίνα ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και έγινε η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Χιλής το 2014 και πλέον περισσότερα από 200 οινοποιεία εξάγουν προϊόντα τους στην Κίνα" είπε ο Χάινε.

Επίσης και οι εξαγωγές κρασιού από τη Νότια Αφρική προς την Κίνα έχουν σημειώσει ένα απότομο άλμα από το 2013, σύμφωνα με τον Σάο Γουέντζινγκ αντιπρόεδρο της Ένωσης Συνεταιριστικών Οινοποιείων Νότιας Αφρικής.

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους η Κίνα εισήγαγε 474 εκατ. λίτρα κρασιού, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,76% σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Η συνολική αξία των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 8,78%, αντιστοιχώντας σε 1,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ κατά την ίδια περίοδο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπελιών και Οίνου (OIV) ανακοίνωσε οτι οι Κινέζοι πολίτες κατανάλωσαν 1.72 δισεκ. λίτρα κρασιού το 2016 -καταγράφοντας μία ετήσια αύξηση 6,9%, την υψηλότερη παγκοσμίως.

Ο Μα Γιονγκ, γενικός γραμματέας του Εθνικού Οργανισμού Βιομηχανίας Τροφίμων της Κίνας, δήλωσε οτι η χώρα του έχει γίνει η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας κατανάλωσης κρασιού και ότι αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κινέζων πολιτών.

Το διήμερο σεμινάριο, το οποίο διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Βιομηχανίας Τροφίμων της Κίνας από κοινού με την Ενωση Αλκοολούχων Ποτών, προσέλκυσε σχεδόν 200 επαγγελματίες και εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες αγορές εξαγωγής κρασιού, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Χιλή, η Νότια Αφρική και η Αυστραλία.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!