WOMEN'S GUIDE

5 μικρά μυστικά για περισσότερη ενέργεια

Προσπαθείς ακόμα να προσαρμοστείς στους ρυθμούς του Φθινοπώρου; Κάθε μέρα ξυπνάς πιο κουρασμένη από την προηγούμενη; «Τρέχεις» από το πρωί για να τα προλάβεις όλα και στο τέλος της ημέρας νιώθεις εξαντλημένη… Πώς μπορείς να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια; Συγκεντρώσαμε μερικές απλές συμβουλές που θα σε «γεμίσουν» ζωντάνια και ευεξία!

Ο ύπνος «θρέφει»

Ωραία τα «ποτά και τα ξενύχτια», αλλά μην ξεχνάς ότι για να λειτουργήσει καλά ο οργανισμός σου πρέπει να ξεκουράζεσαι επαρκώς. Τα οφέλη του ύπνου είναι πολλά και αφορούν τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία. Με λίγη ξεκούραση, και συγκεκριμένα με περίπου επτά με εννιά ώρες ύπνο την ημέρα, θα δείχνεις όμορφη, λαμπερή και γεμάτη ενέργεια!

Μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς πρωινό!

Λένε ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Το πρωί πρέπει να τρώμε σαν πραγματικές βασίλισσες. Ξύπνα λίγο πιο νωρίς και βρες χρόνο για να απολαύσεις με την ησυχία σου ένα θρεπτικό πρωινό που θα περιέχει φυτικές ίνες και υδατάνθρακες που θα σου προσφέρουν ενέργεια για ανταποκριθείς καλύτερα στις υποχρεώσεις σου.

Κάνε ντους πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου

Μπορεί να σου φαίνεται βάρβαρο αλλά… ένα ντους με χλιαρό νερό θα σε αναζωογονήσει και θα σε ξυπνήσει! Βγες από το σκεπάσματα και κατευθύνσου αποφασιστικά προς το μπάνιο. Το νερό θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να σκεφτείς και να οργανώσεις τη μέρα σου, αποβάλλοντας το στρες. Ένα ντους, όχι μόνο θα σε γεμίσει ενέργεια, αλλά θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα σε γεμίσει με αισιοδοξία για να ξεκινήσεις λίγο πιο όμορφα τη μέρα σου!

Μικρά και συχνά γεύματα

Μην μένεις νηστική όλη μέρα και «πέφτεις με τα μούτρα» στο φαγητό όταν επιστρέφεις πεινασμένη στο σπίτι, μετά από μία κουραστική μέρα. Προκειμένου να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου αλλά και να προσφέρεις στον οργανισμό σου την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, προσπάθησε να οργανώσεις το διατροφικό σου πρόγραμμα. Μην ξεχνάς το δεκατιανό και το απογευματινό που σε τονώνουν και σε βοηθούν να νιώθεις δραστήρια και ενεργητική όλη μέρα. Επίλεξε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά και φυσικά μην ξεχνάς τα φρούτα και τους φυσικούς χυμούς που θα σου προσφέρουν τις βιταμίνες που έχεις ανάγκη! Παράλληλα, κατανάλωσε άφθονο νερό, καθώς η κούραση κάποιες φορές μπορεί να οφείλεται και σε μία ήπια αφυδάτωση…

Γυμναστική

Χωρίς να ιδρώσεις δεν γίνεται τίποτα! Και όμως η άσκηση δεν θα σε κουράσει όπως μπορεί να πιστεύεις, αλλά αντίθετα θα σε κάνει να νιώσεις αναζωογονημένη και έτοιμη να ανταποκριθείς στις καθημερινές προκλήσεις. Βάλε τα αθλητικά σου, βγες έξω και ξεκίνα να τρέχεις. Αντιμετώπισε το στρες που σε εξαντλεί, περπατώντας στη φύση και βοήθησε τον οργανισμό σου να απελευθερώσει ενδορφίνες, που είναι γνωστές και ως οι «ορμόνες της ευτυχίας»!

Πηγή: queen.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!