GOOD LIFE

Ωμό κοτόπουλο: η νέα, επικίνδυνη, διατροφική τάση

Ένας από τους “χρυσούς” κανόνες υγιεινής για το κοτόπουλο, είναι ότι για να σκοτώσουμε τα παθογόνα μικρόβια που βρίσκονται σε αυτό πρέπει να το μαγειρέψουμε. 

Στην Ιαπωνία πάλι, φαίνεται ότι ζουν τη ζωή τους στα άκρα, αφού η νέα διατροφική τάση θέλει το κοτόπουλο να τρώγεται ωμό.

Στην Ιαπωνία, λοιπόν, το κοτόπουλο sashimi είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λιχουδιά (και μια ματιά στο instagram θα σας πείσει, με το #chickensashimi να συγκεντρώνει χιλιάδες δημοσιεύσεις) και φιγουράρει σε πολλά μενού, δίπλα στο επίσης ωμό ταρτάρ κοτόπουλου!

Βέβαια, τον Ιούλιο, το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της χώρας εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την κατανάλωση του ωμού κοτόπουλου, τονίζοντας ότι τα εστιατόρια πρέπει να μαγειρεύουν το κοτόπουλο στους 72-75 βαθμούς πριν από το σερβίρουν, καθώς, για παράδειγμα, η σαλμονέλα σκοτώνεται στους 72 βαθμούς. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πολλά εστιατόρια αρκούνται απλά στο να βράσουν το κοτόπουλο για 10 δευτερόλεπτα, κάτι που, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι αρκετό για να εξαλειφθούν τα παθογόνα μικρόβια!

Εσείς, αλήθεια, θα τολμούσατε να φάτε ωμό κοτόπουλο;

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!