MEN'S GUIDE

Γιατί οι γυναίκες τρελαίνονται να βλέπουν άνδρες με κοστούμια

Στις ταινίες ο τύπος με το αστραφτερό χαμόγελο και το φρεσκοσιδερωμένο κοστούμι παίρνει το κορίτσι. Και στη ζωή το ίδιο.

Ας ξεκινήσουμε με μια βασική παραδοχή: Είναι κατανοητό πως κάθε πρωί που ξυπνάς δεν έχεις την όρεξη να φοράς ένα κλασσικό 3 piece suit και να πηγαίνεις στη δουλειά. Εκτός αν η δουλειά σου έχει πολύ αυστηρό dresscode ή μοιράζεται αρκετά κοινά με τη δουλειά και τη ζωή αυτού εδώ του τύπου:

Ωραία. Ας συνεχίσουμε με μια ακόμα παραδοχή: Μια γυναίκα δεν απορρίπτει σχεδόν ποτέ έναν άνδρα που φορά κοστούμι. Δεν το ήξερες; Έλα τώρα. Έστω και μία φορά αν έχεις φορέσει, ακόμα και με ζόρι,  πχ.  σε ένα γάμο, δεν μπορεί να μην πρόσεξες πόσο αναβαθμίστηκε το στυλ και η εμφάνισή σου. Και δεν το είδες μόνο εσύ. Το είδαν κι άλλες.

Τι κόλλημα έχουμε, λοιπόν, εμείς οι γυναίκες με τους «κοστουμάτους»;

Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι, θα έχεις παρατηρήσει τον τρόπο που χαζεύουμε στο δρόμο έναν καλοντυμένο άνδρα. Ο άνδρας με κοστούμι δεν αποτελεί μία ακόμα ξερή φαντασίωση. Δείχνει πως «έχει τον έλεγχο» και «ξέρει τι κάνει στη ζωή του». Το ντύσιμό του μετατρέπεται σε  σημάδι της επιτυχίας του. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την εταιρεία Men's Wearhouse, το 91% των Αμερικανών θεωρούν πως το να ντύνεται κάποιος στην τρίχα «είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει έναν άνδρα να δείχνει πιο ελκυστικός».

Κάναμε όμως και εμείς μια δική μας μικρή έρευνα, ρωτήσαμε φίλες και γνωστές και καταλήξαμε σε τρία βασικά συμπεράσματα:

Πρώτον, το κοστούμι θυμίζει άνδρα παλιάς κοπής, τύπου Cary Grant (αν δεν τον ξέρεις, Googlαρέ τον), που θα σου ανοίξει την πόρτα πριν μπείτε σε ένα εστιατόριο και που δε θα σου μιλάει όλο το βράδυ για τις κατακτήσεις του στο Tinder.

Δεύτερον, όλοι οι άνδρες σήμερα ντύνονται πάνω-κάτω το ίδιο. Οι γυναίκες έχουν βαρεθεί να βλέπουν αρσενικά με τζιν παντελόνια και t-shirts, και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο εκείνος που επιλέγει κοστούμι ή, τελοσπάντων, υιοθετεί ένα πιο περιποιημένο στυλ, καταφέρνει να ξεχωρίσει, χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Τελευταίο και βασικότερο: Είναι σέξι απάντησαν οι περισσότερες. Αυτόματα, ο άνδρας που φορά κοστούμι δείχνει πιο όμορφος και γοητευτικός, γιατί τα συγκεκριμένα ρούχα κολακεύουν πολύ καλύτερα το ανδρικό σώμα από οτιδήποτε άλλο.

Εντάξει, είναι απόλυτα φυσιολογικό  να μη θέλεις να σκάσεις μύτη στο πανεπιστήμιο φορώντας tuxedo ή να εμφανιστείς στη δουλειά σου (όπου όλοι οι άλλοι έρχονται με polo μπλουζάκια) φορώντας double-breasted σακάκι. Υπάρχουν όμως τρόποι να υιοθετήσεις ένα πιο περιποιημένο look, προσθέτοντας κυριλέ κομμάτια στο καθημερινό σου ντύσιμο. Και το Hollywood σου έχει δείξει το δρόμο.

Know How

Αν είσαι φοιτητής: Άφησε στην άκρη τα αθλητικά σου (εκτός αν σπουδάζεις στα ΤΕΦΑΑ) και αντικατάστησέ τα με καφέ ή μπορντό brogues, που ταιριάζουν άψογα με τα chinos και τα jeans σου. Από 'κει και πέρα, αν ένας πολύ νεός άνδρας, ένα αγόρι στην ουσία, μπορεί να υποστηρίξει το κοστούμι χωρίς να δείχνει «μικρομέγαλος» κερδίζει αυτόματα, χωρίς κόπο και άλλη προπάθεια, άπειρους πόντους. Θυμίσου και τον Ράιαν Φίλιπ στο «Ερωτικά Παιχνίδια», που δεν είχε καν τελειώσει το σχολείο.

Αν εργάζεσαι σε γραφείο: Τα είπαμε και παραπάνω. Αν δεν δουλεύεις κάπου με αυστηρό dress code ή αν δεν είσαι μυστικός της MI5, τότε δεν υπάρχει λόγος να δείχνεις overdressed, ειδικά αν εργάζεσαι σε μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογία και της επικοινωνίας. Από την άλλη, το να φοράς μόνο jeans δεν είναι σωστό -άσε που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τα πλύνεις. Δοκίμασε ένα blazer και φυσικά ξέχνα τη γραβάτα.

Στην έξοδο: Αν δεν το ‘χεις, προσπάθησέ το, αλλά με προσοχή. Δεν θες να μοιάζεις με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο στο «Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ: επιχείρησις-Γης μαδιάμ». Τρεις είναι, λοιπόν, οι βασικές συμβουλές, κάτι σαν τους κανόνες του κινηματογραφικού «Fight Club». Ο no. 1 κανόνας για να δείχνει ένας άνδρας κομψός με κοστούμι, είναι η σωστή εφαρμογή. Λέμε όχι στα σακάκια με μανίκια που μας είναι σαν βαπτιστικά, λέμε όχι στα παντελόνια που σακουλιάζουν στον καβάλο, λέμε ναι κομμάτια που κολακεύουν τα οπίσθια μας και αναδεικνύουν τις πλάτες μας.

Ο δεύτερος είναι οι καλής ποιότητας κάλτσες, οπότε αν έχεις στην γκαρνταρόμπα σου μόνο αυτές τις 3άδες που κοστίζουν 3 Eυρώ από τα Primark... να βγεις για ψώνια πάραυτα. Και ο τρίτος, και τελευταίος, είναι η κατάλληλη επιλογή παπουτσιών, ανάλογη με το χρώμα του ρούχου. Δεν μπορείς να φοράς κοστούμε σε μαύρη-γκρι απόχρωση με σκούρα καφέ παπούτσια εκτός αν θες να προκαλέσεις ντόρο γύρω από την κατάσταση της υγείας σου «ωραίο παλικάρι, κρίμα που έχει αχρωματοψία».

Πηγή: ratpack.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!