MEN'S GUIDE

3 tips για να δείχνεις καθημερινά σαν να φεύγεις από το κουρείο

Άσε τον μπαρμπέρη στην ησυχία του. Μπορείς και μόνος σου.

Κάνει μπαμ πότε είσαι φρεσκαδούρα. Που έχεις βγει από κουρείο της γειτονιάς, που μοσχομυρίζεις αρώματα και που το μαλλί κοιτάζει στο Θεό από το πιστολάκι και τις περιποιήσεις του κομμωτή με την χτένα. Και το λες και λογικό, γιατί αν έδειχνες σαν τον Τζόνι Ντεπ στον Ψαλιδοχέρη, ο κομμωτής σου θα ήταν για φτύσιμο.

Και γουστάρεις που είσαι τόσο περιποιημένος και εύχεσαι να υπήρχε ένας τρόπος που να έδειχνες έτσι κάθε μέρα, χωρίς να τ’ ακουμπάς στους κομμωτές. Τα 3 παρακάτω tips που καλείσαι να εφαρμόσεις, μπορεί να μην γίνουν από το χέρι του κομμωτή, αλλά θα κάνουν τους συναδέλφους στη δουλειά να αναρωτιούνται αν είσαι πράγματι τόσο καμένος που πας κάθε μέρα κομμωτήριο.

Φτιάξε τη «γραμμή» στα γένια

Αν δηλαδή έχεις γένια, είναι σίγουρη κίνηση που δείχνει περιποίηση. Πρέπει με την ξυριστική να «καθαρίσεις την νοητή γραμμή στο σημείο που τελειώνουν τα γένια. Είναι αυτό το ημικύκλιο που ενώνει το ένα αυτί σου με το άλλο και που κάποιες τρίχες είναι μακρύτερες, άλλες πιο κοντές κ.ο.κ. Θα χρειαστείς να βάλεις την ξυριστική σου στην πιο χαμηλή σκάλα και καθάρισε την περιοχή προσεχτικά.

Καθάρισε αυτιά και σβέρκο

Το πρώτο είναι εύκολο. Το δεύτερο χρειάζεται skill και μόνο αν έχεις τον ανάλογο καθρέφτη για να βλέπεις τι γίνεται στο σβέρκο σου. Στα αυτιά, καθάρισε την περιοχή γύρω-γύρω από τις αντιαισθητικές τρίχες. Η σκάλα ωστόσο δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ χαμηλή ώστε να μην υπάρχει ανομοιομορφία με το μήκος των μαλλιών. Οπότε προσοχή. Τέλος αν το χέρι σου δεν είναι σταθερό, καλύτερα να μην πειράξεις τις τρίχες χαμηλά στο σβέρκο. Κινδυνεύεις να μοιάσεις με κακοκουρεμένο φαντάρο.

Βάλε και ένα τονωτικό

Για τα τονωτικά μαλλιών έχουμε ξαναμιλήσει. Όχι μόνο είναι θαυματουργά για την υγεία της τρίχας, αλλά της δίνουν και αυτή τη λάμψη που έχεις φεύγοντας από το κουρείο. Πρώτα θα λουστείς, θα στεγνώσεις τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και θα κάνεις απαλό μασάζ στο κεφάλι βάζοντας τονωτικό. Μετά μένει μόνο το φτιάξιμο με πιστολάκι και με την πομάδα της επιλογής σου.

Πηγή: ratpack.gr

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!