GOOD LIFE

Ποιο ροζέ; Η τάση είναι το πορτοκαλί κρασί!

Ποιο λευκό, ποιο κόκκινο και ποιο ροζέ; 

To instagram μίλησε και βομβαρδίζοντάς μας καθημερινά με δεκάδες φωτογραφίες μάς “πρόσταξε” να ακολουθήσουμε την νέα τάση στα αλκοολούχα ποτά και να απολαύσουμε πορτοκαλί κρασί.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα κάτι: Το συγκεκριμένο είδος κρασιού δεν περιέχει ούτε ίχνος πορτοκαλάδας, όπως ίσως φαντάζεσαι. Στην ουσία πρόκειται για ένα λευκό κρασί, που παράγεται με όμοιο τρόπο με το κόκκινο, όπου οι πατημένες φλούδες από τα σταφύλια και τα κουκούτσια παραμένουν λίγο περισσότερο στον κάδο κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του ποτού. Με αυτή τη διαδικασία, ο χυμός απορροφά την τανίνη, το χρώμα, τη γεύση και το άρωμα της φλούδας των σταφυλιών.

Αν και οι…μετοχές τους έχουν ανέβει τελευταία, τα πορτοκαλί κρασιά δεν αποτελούν κάτι το καινούριο. Παραδοσιακά κατάγονται από τη Γεωργία και η παρθενική τους εμφάνιση χρονολογείται στην αρχαιότητα, όταν παράγονταν με πηλό ή ξύλινα αγγεία. Σήμερα παρασκευάζονται σε όλο τον κόσμο – στους αμπελώνες της Κροατίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Αυστραλίας, στην Καλιφόρνια και τη Νέα Υόρκη.

Το χρώμα τους κυμαίνεται από ανοιχτό χρυσό και ροδακινί έως λαμπερό κεχριμπάρι ή “σκουριασμένο” πορτοκαλί. Η γεύση τους έχει χαρακτηριστεί “όξινη” και “ελαφρώς αφρώδης” ή πολύ απλά “παράξενη”. Όπως και να έχει δείχνουν υπέροχα στις φωτογραφίες και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτελούν την επόμενη τάση μετά το -πολυφωτογραφημένο πλέον- ροζέ.

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!