GOOD LIFE

Έρχονται ρομπότ που θα κάνουν ψεύτικες κριτικές

Οι ιστοσελίδες με κριτικές εστιατορίων είναι εξαιρετικά χρήσιμη πηγή για όσους βγαίνουν για φαγητό ή ποτό ωστόσο πάντα υπάρχουν οι σχετικές αμφιβολίες για το αν οι εκάστοτε κριτικές είναι ψεύτικες, πληρωμένες ή κάθε άλλο παρά αμερόληπτες.

Οι αμφιβολίες βέβαια αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο έντονες στο μέλλον αν τελικά οι επιστήμονες χρησιμοποιήσουν στην πράξη ένα ειδικά προγραμματισμένο ρομπότ.

Δε γνωρίζουμε το λόγο όμως είναι γεγονός ότι επιστήμονες στην Αμερική “εκπαίδευσαν”ρομπότ εντατικά στο να γράφουν ψευδείς κριτικές. Σύμφωνα με δημοσίευση της Business Insider, ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Σικάγο εκπαίδευσαν ένα “δίκτυο νεύρων” στο να γράφει κριτική χρησιμοποιώντας χιλιάδες κριτικές που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Η σύνθεση κριτικών πραγματοποιείται χάρη σε ένα λογισμικό “λογοκλοπής” το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τα αποτελέσματα αποδείχτηκε αποτελεσματικό αφού οι κριτικές ήταν πανομοιότυπες με τις πραγματικές. Ενδεικτικά δείτε τρεις από αυτές που αφορούν το ίδιο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη:

«Μου αρέσει πολύ αυτό το μέρος! Πήγα με τον αδερφό μου και δοκιμάσαμε τα χορτοφαγικά ζυμαρικά τους και ήταν πεντανόστιμα. Η μπίρα ήταν καλή και το σέρβις απίθανο. Θα το σύστηνα χωρίς δεύτερη σκέψη σε όποιον ψάχνει για ένα καλό και μικρό χώρο με φοβερό πρωινό και χαμηλές τιμές».

«Πήρα το ψητό χορτοφαγικό burger με τις τηγανητές πατάτες!!! Ωωωωω, μα τι γεύση! Ήταν τόσο νόστιμο! «Η οικογένειά μου κι εγώ είμαστε φανατικοί θαυμαστές αυτού του μέρους. Το προσωπικό είναι πάρα πολύ καλό και το φαγητό απίθανο. Το κοτόπουλο είναι πολύ καλό και η σάλτσα σκόρδου πραγματικά τέλεια. Το παγωτό με τα φρούτα ήταν επίσης πολύ ωραίο. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Δεν είναι πειστικές; Οι επιστήμονες βέβαια ήταν σε θέση να εντοπίσουν τις κριτικές του ρομπότ από συγκεκριμένες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα η συχνότητα χρήσης κάποιων γραμμάτων όπως η ουσία είναι μία: Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν αυτό που τώρα είναι ένα πείραμα εξελιχθεί σε συστηματικό τρικ των εστιατορίων για να «ψαρεύουν» πελατεία;

Πηγή: olivemagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!