VIRAL

Πωλήθηκε σε δημοπρασία το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

Η πέτρα των 1,109 καρατίων πουλήθηκε για 53 εκατ. δολάρια.

Μετά την αποτυχία να πουληθεί σε πλειστηριασμό της Sotheby’s πέρυσι, η πέτρα των 1,109 καρατίων πουλήθηκε για 53 εκατ. δολάρια σε ιδιωτική πώληση στον Graff Diamonds.

Ο πωλητής Lucara του Καναδά (LUCRF) ανακάλυψε το τεράστιο διαμάντι στο ορυχείο Karowe της Μποτσουάνα σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Το ονόμασε Lesedi La Rona, που σημαίνει «Το Φως μας» στη γλώσσα Tswana της Μποτσουάνα.

Η Lucara είχε αρχικά ελπίδα να λάβει τουλάχιστον 70 εκατ. δολάρια για την πέτρα, χαρακτηρίζοντάς την ως το μεγαλύτερο διαμάντι ποιότητας, ενώ ο CEO της Lucara William Lamb δήλωσε ότι η τιμή που κατέβαλε ο Graff υπερέβη την υψηλότερη προσφορά που έλαβε στη δημοπρασία της Sotheby’s πέρυσι.

Φυσικα το ποσό που τελικά πωλήθηκε απέχει από τα $ 63 εκατομμύρια Lucara που έλαβε πέρυσι για το Constellation, ένα μικρότερο κομμένο διαμάντι 813 καρατίων.

Η Graff Diamonds με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια μακρά ιστορία απόκτησης των πολύτιμων λίθων σε συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2006, αγόρασε το Lesotho Promise 603 καρατίων σε δημοπρασία στο Βέλγιο για 12,4 εκατ. δολάρια.

«Η πέτρα θα μας πει την ιστορία της, θα υπαγορεύσει τον τρόπο που θέλει να κοπεί», δήλωσε η Laurence Graff, η οποία ίδρυσε την εταιρεία το 1960.

Η Lucara ανακοίνωσε την πώληση της Lesedi La Rona μετά την ολοκλήρωση της αγοράς τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία οι μετοχές της από το Τορόντο υποχώρησαν 1,7%.

 

Πηγή: Fortunegreece.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!