WOMEN'S GUIDE

Τι κάνει μια μαμά για να φάει το μικρό της φρούτα και λαχανικά!

Η Μίντι Ζαλντ (Mindy Zald) είναι μια μαμά, από την Αυστραλία. Και ο γιός της, δύο χρόνων, δεν ήθελε να φάει φρούτα. Ούτε λαχανικά. Που έπρεπε, όμως, να τρώει. Έσπαγε το κεφάλι της να βρει λύση. Και τη βρήκε μια μέρα που έκοβε μπανάνα και φράουλες για τον αγαπημένο της μικρούλη.

«Ήταν τόσο βαρετό (γι' αυτόν), που σκέφτηκα ότι αν η παρουσίαση στο πιάτο μετράει τόσο πολύ για τους ενήλικες, πιθανά μετράει και για τα παιδιά. Του έφτιαξα ένα σαλιγκάρι από μπανάνα, άρχισε να γελάει κι είπα, ωραία, πρέπει να το κάνω πιο συχνά» εξήγησε η Μίντι.

Δεν πέρασε πολύς καιρός, κι η εφευρετική μαμά άρχισε να μεταμορφώνει όλα τα σνακ του γιού της σε καβούρια, σκυλάκια, καμηλοπαρδάλεις και βατραχάκια. Κι ο γιος της τα λάτρευε.

«Συνειδητοποίησα ότι ήταν ώρα εκπαίδευσης, κι άρχισα να τα κάνω και να τον ρωτάω «Τι ζώο βλέπεις; Τι τρόφιμα βλέπεις; Πόσα κομμάτια είναι στο πιάτο; Τι ήχο κάνει αυτό το ζώο;».

Καμιά φορά, αναρτούσε φωτογραφίες των δημιουργημάτων της στον λογαριασμό της στο Intagram. Ήταν τέτοια η προσοχή φίλων και συγγενών, που εδώ και λίγους μήνες δημιούργησε έναν λογαριασμό αποκλειστικά για τις κρεασιόν της, τον @ThePlatedZoo, σαν να λέμε «Ζωολογικό κήπο στο πιάτο».

Επέκτεινε τη γκάμα της. Άρχισε να μεταμορφώνει φρούτα και λαχανικά σε αγαπημένους τηλεοπτικούς ήρωες του γιου της, τα Χελωνονιντζάκια, τον Μίκι Μάους, κι άλλους. «Το σχήμα του κάθε φρούτου τού δίνει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, άρα όσες φορές κι αν κάνω ένα ζωάκι κάθε φορά είναι διαφορετικό» λέει η Μίντι.

Ονειρεύεται να τα κάνει, μια μέρα, βιβλίο. Προς το παρόν, απολαμβάνει τις αντιδράσεις του γιου της και το ότι πολλοί από τους followers της εμπνέονται από τα σνακ της και ετοιμάζουν δικές τους εκδοχές για τα δικά τους σπλάχνα (και τις ποστάρουν στους λογαριασμούς τους στο Instagram).

«Ένας τύπος κάνει τα πάντα για την κορούλα του – έχει κάνει τον βάτραχο και το πρόβατο – και ποστάρει φωτογραφίες του εαυτού του την ώρα που δημιουργεί και φωτογραφίες των αντιδράσεων της κόρης του. Το λατρεύω αυτό» εξομολογείται η Μίντι Ζαλντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!