WOMEN'S GUIDE

Τα πλεονεκτήματα του χορού στα παιδιά

Εάν έχετε παιδιά, ίσως να αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διοχετεύσετε την φαινομενικά απεριόριστη ενέργεια τους.

Ενώ τα παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα είναι ένας καλός τρόπος για να παρακινήσετε τα παιδιά σας να είναι σωματικά ενεργά, μπορεί να μην είναι σωστά για τα μικρότερα παιδιά. Τα μαθήματα χορού είναι μια υπέροχη εναλλακτική λύση στα ομαδικά αθλήματα και οι περισσότερες σχολές χορού προσφέρουν μαθήματα για παιδιά ηλικίας ακόμη και από δύο ή τριών ετών. Η συμμετοχή σε μαθήματα χορού μπορεί να είναι επωφελής για παιδιά όλων των ηλικιών.

Συμβάλει στη φυσική υγεία

Ο χορός είναι μια πολύ φυσική δραστηριότητα και τα παιδιά που λαμβάνουν τακτικά μαθήματα χορού θα πρέπει να δουν σημαντική βελτίωση στη συνολική σωματική τους υγεία. Σύμφωνα με το Pro Dance Center, η τακτική εξάσκηση χορού μπορεί να αυξήσει την ευελιξία του παιδιού σας, το εύρος της κίνησης, τη σωματική του δύναμη και την αντοχή. Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις στο χορό μπορούν να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο, να διορθώσουν την κακή στάση του σώματος, να αυξήσουν την ισορροπία και τον συντονισμό και να βελτιώσουν τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία του. Ο χορός είναι μια αερόβια μορφή άσκησης, ιδανική ακόμη και για τα παιδιά που είναι υπέρβαρα, καθώς μπορεί να τα βοηθήσει να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Βοηθά στην κοινωνικοποίησή τους

Εκτός από σωματική δραστηριότητα, ο χορός είναι επίσης μια πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Σύμφωνα με το «FamilyTalk Magazine», τα μαθήματα χορού μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να μάθουν να εργάζονται ως μέλη μιας ομάδας, να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας και να κάνουν νέους φίλους. Αν το παιδί σας είναι ντροπαλό, η εγγραφή του σε μία σχολή χορού μπορεί να το ενθαρρύνει να προσεγγίσει άλλα παιδιά της ηλικίας του και να το βοηθήσει να μειώσει το άγχος του για νέους ανθρώπους ή μέρη. Ο χορός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην μείωση των φόβων που σχετίζονται με το να κάνει κάτι (ποίημα, σκετς, χορό) μπροστά σε ένα ακροατήριο.

Εκπαιδευτικά οφέλη χορού

Το να γίνει κάποιος καλός χορευτής απαιτεί πρακτική, πειθαρχία και εστίαση, στις δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες σε άλλους τομείς της ζωής του παιδιού σας. Σύμφωνα με το «FamilyTalk Magazine», τα μαθήματα χορού μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα στα μικρά παιδιά και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τις τέχνες. Οι σπουδαστές που συμμετέχουν τακτικά σε μαθήματα χορού συνήθως έχουν καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση από ό, τι οι μη συμμετέχοντες. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο περιοδικό, οι φοιτητές που έχουν στη ζωή τους το χορό έχουν την τάση να επιτυγχάνουν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες σε μαθηματικά, θετικά και επιστημονικά διαγωνίσματα.

 

Ο χορός ενισχύει την αυτοπεποίθηση

Καθώς τα παιδιά προσαρμόζονται στις κινήσεις και τις στάσεις που απαιτούνται στο χορό, αρχίζουν να έχουν καλύτερη αίσθηση του σώματός τους. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται επίσης η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμησή τους. Σύμφωνα με την EduDance, τα μαθήματα χορού μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να καλλιεργήσουν μια πιο θετική στάση και να διερευνήσουν τη δική τους αυτο-έκφραση. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελές για τα παιδιά που έχουν σωματική ή ψυχική διαταραχή ή για όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά συναισθηματικά προβλήματα.

 

Πηγή: Mothersblog.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!