WOMEN'S GUIDE

Οι 5 κανόνες για τέλειο μαύρισμα

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και οι εξορμήσεις στις παραλίες είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας. Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία πρέπει να Θυμάστε αυτούς του 5 βασικούς κανόνες.

1. Φοράμε πάντα αντιηλιακό

Πολλές φοβούντει πως το αντιηλιακό καθυστερεί το μαύρισμα. Αυτό δεν ισχύει απόλυτα καθώς το δέρμα αναγεννάται κάθε 10 μέρες, οπότε καλύτερα να γίνει σιγά-σιγά το μαύρισμα, για να σου διαρκεί περισσότερο

2. Πρέπει να κάνεις συχνή απολέπιση

Κάνε συχνή απολέπιση, για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα, (αυτά ναι καθυστερούν το ομοιόμορφο μαύρισμά σου).  Αν δεν κάνεις scrub, θα αρχίσεις να παρατηρείς διχρωμίες, στο δέρμα σου.

3. Θυμίσου να αλλάζεις συχνά θέση και στάση

Όταν ξαπλώνεις ανάσκελα, γύρνα και τα χέρια σου, αντίστοιχα. Το ίδιο θα κάνεις, όταν είσαι μπρούμυτα. Άλλαζε πλευρές, κάθε 15-30 λεπτά. Πρόσεξε να μην σε πάρει ο ύπνος είναι δεδομένο ότι θα καείς.

4. Μακριά από το δυνατό ήλιο

Το έχεις ξανακούσει αλλά κάνεις πως δεν το ακούς. Και όμως πρέπει να αποφύγεις να εκτεθείς στον ήλιο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 περίπου το μεσημέρι. Δεν θα μαυρίσεις, θα πάθεις έγκαυμα.

5. Θυμίσου την ενυδάτωση

Πάντα να κάνεις ντους μετά την ηλιοθεραπεία για να απομακρύνεις άμμο, ιδρώτα και υπολείμματα αντιηλιακού. Επίσης μην ξεχνάς να απλώσεις ένα after sun και μια ενυδατική όταν φύγεις από την παραλία και φυσικά να πίνεις πολύ νερό.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!