WOMEN'S GUIDE

5 tips για να βρεις το προσωπικό σου στυλ

Γιατί πρέπει το ντύσιμό σου να είναι η «υπογραφή» σου.

Aν έχεις περάσει και εσύ –όπως και εμείς- ώρες μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή παρατηρώντας τις φωτογραφίες των αδερφών Olsen, της Alexa Chung και της Olivia Palermo, το πιθανότερο είναι απλά να έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι σούπερ καλοντυμένες, πως ζηλεύεις το στυλ τους και πως θες να ντυθείς όπως αυτές. Απόλυτα ανθρώπινο και φυσιολογικό, όχι όμως και σωστό για εσένα.

Για εσένα το «πρέπον» είναι να ανακαλύψεις το δικό σου προσωπικό στυλ που μπορεί να μην ταυτίζεται με αυτό των It-girls ανά τον κόσμο. Γιατί το να βρεις τη δική σου «αισθητική υπογραφή» είναι συνάρτηση πολλών διαφορετικών παραγόντων που θα αναλύσουμε ευθείς αμέσως, μαζί με πέντε tips για να καταλήξεις στο πώς να την αποκτήσεις (την «υπογραφή» που λέγαμε παραπάνω).

 

Πρέπει να έχεις επίγνωση του σωματότυπού σου

Καμία φορά η λανθασμένη εικόνα που έχουμε για το σώμα μας μας οδηγεί στο να μην φοράμε ρούχα που μας κολακεύουν. Πχ. Μπορεί να νομίζουμε πως έχουμε μεγαλύτερη περιφέρεια από όση πραγματικά έχουμε και να αποκλείουμε ήδη παντελονιών που θα έπρεπε να φοράμε. Μία ασφαλής λύση είναι να ρωτήσουμε την γνώμη ατόμων από το περιβάλλον μας που εμπιστευόμαστε την κρίση τους. Ο καθρέπτης μπορεί να μην λέει πάντα την αλήθεια αλλά οι φίλοι μας την λένε.

 

Βρες ένα είδος ρούχων που σε χαρακτηρίζουν απόλυτα

Έχεις απαιτητική, corporate δουλειά και πρέπει να κυκλοφορείς συνέχεια με κουστούμια; Βρες τα πιο καλοραμμένα και στις πιο fashion forward αποχρώσεις. Φοράς συνέχεια μακριά φορέματα, εμπλούτισε την γκαρνταρόμπα σου με bohemian floral κομμάτια που είναι πολύ της μόδας. Γενικά κάνε μία «αναβάθμιση» στο ρούχο που φοράς πιο πολύ ώστε να μην φαίνεται ότι φοράς όλο τα ίδια και τα ίδια, ενώ ταυτόχρονα θα κάνεις και fashion statement.

 

Να επενδύσεις σε ρούχα που ξέρεις ότι θα φορέσεις ξανά και ξανά

Eίτε αυτό είναι ένα tailored παντελόνι, είτε ένα κασμιρένιο πουλόβερ, είτε ένα ανδρικό blazer... δεν έχει και πολύ σημασία. Σημασία έχει ότι αξίζει να ξοδεύεις χρήματα και να φροντίζεις να είναι άψογη η ποιότητα τους και φίνα τα υλικά παραγωγής τους, μόνα στα ρούχα που θα φοράς μια ζωή και όχι σε ένα παροδικό trend που μπορεί να φορέσεις δύο φορές και μετά να το κρύψεις βαθιά μέσα στην ντουλάπα σου.

 

Βρες το χρώμα που σου ταιριάζει

Και απόκτησέ το σε όλων των ειδών τα ρούχα. Σου πάει, παραδείγματος χάριν, το κόκκινο; Aγόρασε σε αυτή την απόχρωση φορέματα, παντελόνια και μπλούζες. Έτσι ο κόσμος θα σε συνδέσει στην μνήμη του με ένα στυλ που πραγματικά σε κολακεύει.

 

Μην απορρίπτεις το ενδεχόμενο να έχεις μία «στολή» για τις εξόδους σου

Δηλαδή η Anna Wintour που φοράει κάθε φορά tweed ταγιέρ και Marni floral σύνολα όταν κάθεται στις πρώτες σειρές των επιδείξεων μόδας, δεν ξέρει τι κάνει; H έννοια της «στολής» όσο αφορά τη μόδα κρύβει μέσα της έλλειψη φαντασίας και ιδιαιτερότητας αλλά αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό. Γιατί το να καταλήψεις στον συνδυασμό ρούχων που σε κολακεύει και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο και δείχνει ότι έχει πειραματιστεί αρκετά με την γκαρνταρόμπα σου.

 

Πηγή: Queens.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!