GOSSIP

ΝΥFW: Η Νέα Υόρκη παραδίδεται στη μόδα και ο Tom Ford στα 80s

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (New York Fashion Week και για τους φίλους NYFW) είναι η πρώτη στο τουρνουά του στιλ που ξεκινάει από τη μητρόπολη των ΗΠΑ για να συνεχίσει στην Ευρώπη παραδίδοντας τις νέες τάσεις της μόδας σε κοινό, fashionistas και κριτικούς.

Περισσότεροι από 100 σχεδιαστές μόδας θα παλέψουν για εντυπώσεις με τις προτάσεις τους για την Άνοιξη 2018 σε σημεία της πόλης που θα υποδεχθεί τους αμερικανούς σχεδιαστές της βιομηχανίας του στιλ στις ΗΠΑ αν και οι σχεδιαστές Tommy Hilfiger, Thom Browne, Proenza Schouler και Altuzarra προτίμησαν να μεταφέρουν τα show τους πέρα από τον Ατλαντικό και είναι οι πιο ηχηρές απουσίες στο πανηγύρι της μόδας.

Η NYFW θα έχει διάρκεια έξι ημέρες και στη συνέχεια οι buyers και οι συντάκτες μόδας θα συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό τους στο Λονδίνο με τη London Fashion Week να παίρνει τα ηνία.

Στην ουσία οι εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο που ξεκινούν από τη Νέα Υόρκη για να συνεχίσουν σε Λονδίνο, Μιλάνο και Παρίσι συνθέτουν έναν ολόκληρο μήνα γεμάτο από νέα μόδα. Οι επαγγελματίες του χώρου ταξιδεύουν παντού" λέει στο Reuters o Steven Kolb, πρόεδρος του Council of Fashion Designers of America, Inc. (CFDA), που περιγράφει τις ημέρες τους ως "απόλυτα εξουθενωτικές".

Με τους οίκους μόδας Calvin Klein και Tom Ford να κάνουν την εκκίνηση η NYFW φέρνει λίγη λάμψη σε μια πολιτικά φορτισμένη Αμερική.

Ωδή στα 80s από τον Tom Ford

Ο Αμερικανός σχεδιαστής Τοm Ford άνοιξε την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 με ένα ντεφιλέ-αφιέρωμα στη δεκαετία του 1990, με βάτες, παγιέτες και μίνι φούστες, το οποίο παρακολούθησαν πολλοί σταρ.

Μετά το Λονδίνο και το Λος Αντζελες, ο τεξανός μόδιστρος επέλεξε να παρουσιάσει τη νέες του συλλογές στη Νέα Υόρκη για τις επόμενες σεζόν.

Μόνο για το ντεφιλέ του, πλήθος διασημοτήτων συγκεντρώθηκε στο Armory, ένα άλλοτε κτίριο του στρατού στην Παρκ 'Αβενιου. Ανάμεσά τους η ηθοποιός Τζούλιαν Μουρ, η Κιμ Καρντάσιαν, η τραγουδίστρια Τσάκα Καν, ο καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Ο 56χρονος σχεδιαστής παρουσίασε μια συλλογή εμπνευσμένη σε μεγάλο βαθμό από τη δεκαετία του 1990, τότε που το αστέρι του ανερχόταν ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ιταλικού οίκου Gucci. Τη χθεσινοβραδινή επίδειξη στο Μανχάταν παρακολουθούσαν στην πρώτη σειρά εμβληματικά σούπερ μόντελ της εποχής εκείνης, η Σίντι Κρόφορντ και η 'Ελενα Κρίστενστεν.

Διαβεβαιώνοντας ότι έχει αποφασιστικά το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Φορντ εξήγησε στην ιστοσελίδα "The Business of Fashion" πως το ντεφιλέ του είναι μια "αναδρομή στο πνεύμα της δεκαετίας του 1990, μια αναβίωσή της... όπως παρατηρεί γύρω του".

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!