GOOD LIFE

Εναλλακτική γυμναστική!

Όλοι μας έχουμε γεμάτο πρόγραμμα, σπίτι, δουλειά, λογαριασμοί, οι υποχρεώσεις είναι πολλές και δεν έχουν τελειωμό!

Μέσα σε όλα αυτά είναι δύσκολο να βρούμε χρόνο για να τον αφιερώσουμε στον εαυτό και την υγεία μας. Παρόλα αυτά οφείλουμε να προσέχουμε τον τρόπο που ζούμε και να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητας μας!

Τι και αν δεν υπάρχει ο χρόνος για να πας το γυμναστήριο; Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί και ευχάριστοι τρόποι να γυμναστείς ειδικά τώρα που είναι καλοκαιράκι.

Τρέξιμο ή ακόμη και Περπάτημα:

Το τρέξιμο και το περπάτημα βοηθάει στο χάσιμο βάρος και στην γράμμωση του κορμιού σου. Αποτελεί έναν υγιεινό τρόπο άσκησης, ο οποίος σε προστατεύει από διάφορες ασθένειες. Επίσης σε βοηθάει να ηρεμίσεις κάτι το οποίο εντείνει την καλή κατάσταση της ψυχικής σου ηρεμίας.Για αυτό, βγες έξω στους δρόμους, στα πάρκα, στη γειτονιά σου, σε ένα ανοιχτό γήπεδο κάποιου σχολείου, όπου κάνεις κέφι εσύ! Μία ώρα, 30 λεπτά όσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις ανάλογα με το πρόγραμμα σου. Βάλε τα ακουστικά σου, επέλεξε το αγαπημένο σου τραγούδι και πήγαινε για τρέξιμο. Αν από την άλλη θέλεις παρέα, βάλε τις φόρμες σου και πήγαινε για περπάτημα παρέα με τον κολλητό σου! Η ουσία είναι πως θα γυμναστείς και θα το κάνεις με ένα αλλιώτικο και δημιουργικό τρόπο. 

**Tip: Επέλεξε πολύ πρωινές ώρες όπου ο ήλιος δεν είναι πολύ ζεστός ακόμη για να σε τονώσει και ξεκινήσει η μέρα σου ευχάριστα. Επίσης καλή ιδέα είναι να πας αργά το απόγευμα μετά τη δουλειά και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα!

Ποδηλασία:

Η ποδηλασία είναι ένας εξίσου ευχάριστος τρόπος για άσκηση, ο οποίος προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Ενισχύει το μυοσκελετικό μας σύστημα, με την συχνή ποδηλασία βελτιώνεται το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα, ενισχύονται οι μύες και αποφεύγεται πρόκληση κράμπας στα κάτω άκρα, στην παιδική μας κάμαρα, αναπτύσσεται η αντοχή μας και φυσικά βοηθάει στην απώλεια βάρους. Οπόταν, πάρε το ποδήλατο και το κράνος σου και κανόνισε με την παρέα σου στο επόμενο κενό να πάτε στα βουνά, στην παλιά πόλη, στο δάσος για ποδηλασία. Προγραμματίστε ένα απόγευμα να πραγματοποιήσετε μία όμορφη διαδρομή στην οποία θα γυμναστείτε και θα περάσετε όμορφα.

**Tip: Πάρε μαζί σου ένα καλαθάκι με υγιεινά σνακ όπως σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, γιαούρτι με φρέσκα φρούτα ή οτιδήποτε άλλο χαμηλό σε θερμίδες και κάνε ένα διάλειμμα από την ποδηλασία για ένα μίνι πικνίκ με την παρέα σου!

Χορός:

Ίσως ο πιο δημιουργικός τρόπος να γυμναστείς χωρίς να το καταλαβαίνεις! Ο χορός σου προφέρει πολλά καλά και το κάνεις χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τον κόπο που καταβάλεις. Είναι μια αεροβική άσκηση που αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού και ταυτόχρονα τις καύσεις που κάνει κάτι το οποίο βοηθά στην απώλεια βάρους. Σε αυτήν την περίπτωση γυμνάζονται οι μύες όλου μας του σώματος. Συσφίγγουν οι κοιλιακοί, αποκτούμε ευλυγισία και όλα αυτά στους ρυθμούς της μουσικής. Μια πολύ καλή πρόταση είναι η zumba, το πλεόν πιο διαδεδομένο είδος χορού που παράλληλα προσφέρει και εκγύμναση στο σώμα. Είναι εμπνευσμένη από την λάτιν μουσική αν και περιλαμβάνει πολλά είδη χορού μαζί. Όποιο είδος χορού και να επιλέξεις  τα οφέλη είναι εξίσου πολλά. Βάλε μουσική και χόρεψε μέχρι τελικής πτώσης!

**Tip:  Οργάνωσε μουσική βραδιά στη βεράντα του σπιτιού σου με κεράκια, υγιεινά smoothies και μουσική. Γιατί μπορείς να γυμναστείς χορεύοντας ακόμη και εσύ απλά διασκεδάζεις.

Κολύμπι:

Η κολύμβηση είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους άσκησης και ένα από τα πιο σημαντικά αθλήματα στους Ολυμπιακούς αγώνες. Γυμνάζεται όλο το σώμα με ομοιόμορφο τρόπο και δημιουργεί γερά, δυνατά και υγιές κορμιά. Πέραν από την σωματική ανάπτυξη που σου προσφέρει αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να χαλαρώσεις από το πιεστικό πρόγραμμα που έχεις. Αν και υπάρχουν χειμερινοί κολυμβητές τώρα που είναι καλοκαίρι μια βουτιά το απόγευμα στην παραλία είναι ότι πρέπει!

**Tip: Όταν καταφέρεις να ξεκλέψεις λίγο χρόνο από το πρόγραμμα σου για να πας παραλία μην μένεις στην ξαπλώστρα, βάλε τα βατραχοπέδιλα σου και μπες στο νερό για κολύμπι ή έστω παίξε βόλεϊ, ρακέτες στην αμμουδιά!

 

Σταμάτα λοιπόν να βρίσκεις δικαιολογίες για να μην ασκείσαι. Ακόμη και αν δεν θέλεις να περιοριστείς στους τοίχους ενός γυμναστηρίου υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Μόλις σου πρότεινα μερικές, χρησιμοποίησε την φαντασία σου και σκέψου κι’ άλλες πρωτότυπες ιδέες που να ξεφεύγουν από τα γνωστά και καθιερωμένα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!