GOOD LIFE

5 τροφές που καταπολεμούν το κορεσμένο λίπος στο σώμα σας

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής η διατροφή μας τείνει να είναι υπερβολικά πλούσια σε τροφές που περιέχουν κορεσμένα ή τρανς λιπαρά.

Το κορεσμένο λίπος προέρχεται κυρίως από τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στα τηγανητά φαγητά, στα προϊόντα αρτοποιίας του εμπορίου, στα επεξεργασμένα τρόφιμα και στη μαργαρίνη. Αν μειώσουμε την κατανάλωση τέτοιων τροφών και εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας με τροφές σαν τις ακόλουθες, σύντομα θα πείτε αντίο στο κορεσμένο λίπος.

1. Το καρπούζι

Ακόμα υπάρχουν πολλά και φθηνά καρπούζια στην αγορά και θα γίνουν ο σύμαχός σας κστην προσπάθεια για απώλεια κιλών. Το καρπούζι αποτελείται κατά 90% από νερό, επομένως όχι μόνο σας χορταίνει αλλά και εγγυάται ότι το κορεσμένο λίπος σταδιακά θα εξαλειφθεί. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι ένα φλιτζάνι καρπούζι (200 γραμμάρια) εξασφαλίζει σχεδόν το 30% της βιταμίνης C που χρειάζεστε μέσα σε μια μέρα.
Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι το φρούτο αυτό περιέχει πολύ περισσότερα συστατικά εκτός από απλό νερό: μια κανονική μερίδα εξασφαλίζει σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη Β6.
Το καρπούζι περιέχει επίσης λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία που προάγει την απώλεια βάρους εξαλείφοντας παράλληλα το κορεσμένο λίπος.

2. Αμύγδαλα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity (Διεθνές Περιοδικό για την Παχυσαρκία) αποκάλυψε ότι, όταν προστίθενται αμύγδαλα σε μια ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από ποικιλία, βελτιώνουν την ικανότητα εξάλειψης των κορεσμένων λιπών. Τα αμύγδαλα περιέχουν ένα συστατικό που περιορίζει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά το λίπος. Μπορείτε να απολαμβάνετε οχτώ με δέκα αμύγδαλα στο πρωινό σας μαζί με φρυγανισμένο ψωμί και μια μπανάνα, για παράδειγμα.

3. Αγγούρια

Τα αγγούρια περιέχουν βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο.
Είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες και περιέχουν πολύ λίγο λίπος.
Τα αγγούρια σας βοηθούν να παραμείνετε ενυδατωμένοι και επίσης σας επιτρέπουν να καθαρίσετε το σώμα σας από τις τοξίνες χάρη στη διουρητική δράση τους.

4. Πράσινα μήλα

Τα πράσινα μήλα αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές φλαβονοειδώνουσιών οι οποίες, μαζί με την επικατεχίνη, συμβάλλουν στη φροντίδα της σιλουέτας σας.
Αυτό επιτυγχάνεται επειδή καταπολεμούν τα πιο ανθεκτικά λιπίδια που αποθηκεύονται στην περιοχή της κοιλιάς.
Χάρη στο γεγονός αυτό προάγεται η κυκλοφορία του αίματος για την εξάλειψη των εναποθέσεων κακής χοληστερίνης εξαιτίας του κορεσμένου λίπους.
Με μόλις 80 θερμίδες ανά μερίδα, έχετε στα χέρια σας ένα χορταστικό φρούτο που σας βοηθάει επίσης να σταθεροποιήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

5. Αβοκάντο

Μπορεί να έχει πολλές θερμίδες αλλά το ακόρεστο λίπος που περιέχει το αβοκάντο αναστέλλει την πείνα ενώ ταυτόχρονα φροντίζει την καρδιά και το συκώτι σας.

Ωστόσο έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο το τρώτε. Συνιστούμε να συνοδεύετε το αβοκάντο μόνο με λίγο καστανό ρύζι και σολομό, καρύδια και λίγο λευκό πιπέρι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!