GOOD LIFE

Κύπριοι σχεδιαστές διεκδικούν γερμανικό βραβείο design με έναν καθρέφτη

Ένας καθρέφτης  που δημιούργησε μια κυπριακή ομάδα designers (τον σχεδίασε ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης υπό την επιμέλεια της Γιάννας Τσολάκη), έχει προταθεί για German Design Award.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα καθρέφτη της σειράς Doting, που έχει προταθεί για το βραβείο Excellent Product Design από τον θεσμό του German Design Award.

//Doting: Να δείχνεις υπερβολική αγάπη, λατρεία.

Τι είναι το DOTing

Με αφετηρία την απλότητα μιας τελείας, αλλά και την τελειότητα του κύκλου, η Γιάννα Τσολάκη εμπνέεται το DOTing concept, ένα project που παίρνει σάρκα και οστά με μια σειρά αντικειμένων κατασκευασμένες από τον Industrial Designer Κωνσταντίνο Οικονομίδη και τον σχεδιαστή επίπλων Μάριο Χαραλάμπους. Οι κρεμάστρες, ο καθρέφτης, το φωτιστικό, αντανακλούν την ηρεμιστική επίδραση της εξοικείωσης με το σχήμα, τον κύκλο. Ωστόσο, η επιμελής διαδικασία που επιδιώκεται από τους σχεδιαστές, τόσο στα υλικά, όσο και στη χειροτεχνία, ανάγουν το αποτέλεσμα της απλοϊκής τελείας (DOT), σε μια δυναμική εμπειρία (DOTing), τη λατρεία του δημιουργού/σχεδιαστή προς το δημιούργημα/αντικείμενο του. Κάτω από την ομπρέλα του Cherry Concepts & Spaces, η project manager Γιάννα Τσολάκη επιμελήθηκε και προώθησε τις κατασκευές στην PAPHENHUDER 57 Gallery στο Αμβούργο της Γερμανίας. Από τις τρεις κατασκευές της σειράς DOTing, o καθρέφτης του Κωνσταντίνου Οικονομίδη προτάθηκε για το βραβείο German Design Award 2018, Excellent Product Design.

Οι σχεδιαστές

Ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης είναι βιομηχανικός σχεδιαστής (ΜΑ Central Saint Martins) και ο Μάριος Χαραλάμπους σχεδιαστής επίπλου (MA Interdisciplinary Design). Υπό την καθοδήγηση της Γιάννας Τσολάκη, του Cherry Concepts & Spaces, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν μια σειρά έργων, μεταξύ τους και το DOTing project (2015). Άλλες συνέργειες της ομάδας συμπεριλαμβάνουν το project Glue Nicosia με τα αντικείμενα PEEP Lamp και Green Line Lamp & Table που έχουν αναφορές της πράσινης γραμμής, και τα οποία ανήκουν στη μόνιμη συλλογή της PAPHENHUDER 57 Gallery στο Αμβούργο της Γερμανίας.

German Design Award

To German Design Award είναι ένας ετήσιος θεσμός που εντοπίζει και παρουσιάζει μοναδικές τάσεις σχεδιασμού βραβεύοντας έργα και δημιουργίες που αντιπροσωπεύουν πρωτοποριακές συνεισφορές, τόσο στο γερμανικό όσο και στο διεθνές design σκηνικό. Η επιτροπή του German Design Award πρότεινε για βράβευση τον καθρέφτη του Κωνσταντίνου Οικονομίδη από το DOTing project ως Excellent Product Design για το έτος 2018.

DOT designs

Καθρέφτης, Κωνσταντίνος Οικονομίδης (German Design Award Nomination, Excellent Product Design 2018)

Κρεμαστάρια και φωτιστικό, Μάριος Χαραλάμπους

Επιμέλεια: Γιάννα Τσολάκη, Cherry Concepts & Spaces για στην PAPHENHUDER 57 Gallery, 2015

Έτος έκδοσης: 2015

Φωτογραφίες: Χάρης Κυπριανού
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!