WOMEN'S GUIDE

Ποιός είπε ότι ένα εμβληματικό κραγιόν δεν θα μπορούσε ποτέ να αλλάξει;

Από τότε που δημιουργήθηκε το Rouge Dior, το 1953, δεν έχει σταματήσει ποτέ να εξελίσσεται, να συνοδεύει τις γυναίκες, τη μόδα και την κοινωνία με ένα και μοναδικό, διαρκές χαρακτηριστικό γνώρισμα: την ευχαρίστηση και την δύναμη του χρώματος.

Το 2016, το διάσημο κραγιόν αγκάλιασε την “feel-good”  θηλυκότητα και συνδύασε την καλλυντική καινοτομία του με μια πραγματική χρωματική επανάσταση.

Σήμερα, το Rouge Dior ανακαλύπτει και πάλι τον εαυτό του, εξερευνώντας νέες τεχνικές στα εργαστήρια τουDior με δύο τρόπους για να παίξει με το χαμόγελό σας. Δύο νέα κραγιόν που αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την εμπειρία του Οίκου Dior και τον αναδεικνύουν ως "δημιουργό χρωμάτων".

Σεπτέμβριος 2017.

Ο Peter Philips, Δημιουργικός Διευθυντής και Διευθυντής εικόνας  του μακιγιάζ Dior, αποκαλύπτει δύο καινοτομίες Rouge Dior: το Rouge Liquid και το Double Rouge.


Πράξη Ι.

Rouge Liquid, το πρώτο υγρό σταθερό κραγιόν Dior με έντονο χρώμα couture.

Ένα κραγιόν Rouge Dior,  ναι αλλά όχι οποιοδήποτε Rouge Dior – αυτή είναι η πρώτη υγρή σύνθεση του Dior με πολλαπλά αποτελέσματα και εκπληκτική χρωματική επίδραση.

Το Rouge Liquid χρησιμοποιεί τις αντιφάσεις και αυτό είναι που το κάνει  ισχυρό και πρωτότυπο. Ζωντανά ματ, σατινέ και μεταλλικά αποτελέσματα, έντονο χρώμα, ανάλαφρο και με κάλυψη μεγάλης διάρκειας, που σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί από την άνεση και την κομψότητα. Αυτές οι μέχρι τώρα ασυμβίβαστες ιδιότητες, συγκεντρώνονται πλέον σε ένα κραγιόν Rouge Dior.

1 / Μια καινοτομία του Dior, τρείς κατακτήσεις.

  • Υγρή ένταση: συνδυάζει ισχυρό χρώμα και μεγάλη διάρκεια. Η μάξιμουμ διάχυση των χρωστικών ουσιών στο προϊόν ενισχύει την ένταση του χρώματος. Η παρουσία εοσινών (eosins) επεκτείνει την διάρκεια του σε τουλάχιστον 12 ώρες*.
  • Υγρά αποτελέσματα: μια τριάδα καθαρών και ζωντανών αποτελεσμάτων σε ματ, μεταλλικό και σατέν, βρίσκονται όλα σε μια χαρισματική ισορροπία χρωστικών ουσιών και ιριδισμού σε κάθε αποτέλεσμα.
  • Υγρή φροντίδα: ποτέ δεν υστερεί σε άνεση κατά την εφαρμογή αλλά και μετά,  χάρη σε:
    -  Μια εξαιρετικά λεπτή πούδρα silica που συμβάλλει στο τέλειο άπλωμα στα χείλη.

           -   Στον συνδυασμό ενός μεταλλικού κεριού και ενός παράγοντα ζελ για μια κρεμώδη υφή.

           -   Έναν συνδυασμό δύο ελαίων που συμβάλλουν στη φροντίδα των χειλιών και άλλων  δύο που συμβάλλουν στη δημιουργία της αίσθησης ενός ανάλαφρου αποτελέσματος.

 

*   Δοκιμή με όργανα που πραγματοποιήθηκε σε 20 άτομα με εξαίρεση τις αποχρώσεις 908 και 601

 

 2/ Μια ευφυής χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει τέσσερεις χρωματικές οικογένειες και αποτελέσματα.

"Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα Rouge Dior, ένα υγρό κραγιόν με εκπληκτικά ματ, σατέν και μεταλλικά αποτελέσματα και να αναπτύξουμε μια ποικιλία αποχρώσεων προσαρμοσμένων σε κάθε τόνο δέρματος", εξηγεί ο Peter Philips.

Πρώτα από όλα είναι το αντικείμενο του πόθου: ένα Dior μπλε λακαρισμένο κραγιόν με μία σοφιστικέ εκλεπτυσμένη, μακρόστενη εμφάνιση και ένα «παράθυρο» που αποκαλύπτει το χρώμα και το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, η μαγική διαδικασία διευκολύνεται χάρη σε ένα λεπτό απλικατέρ που ακολουθεί τέλεια τη γραμμή των χειλιών με μια δεξαμενή που επιτρέπει την σωστή δόση του προϊόντος.

Έτσι στο τέλος τα ακριβή και ήπια χρώματα που δημιουργήθηκαν από τον Peter Philips ανθίζουν στα χείλη.

"Είναι αλήθεια ότι αγαπώ τα άκρως εντυπωσιακά χρώματα όπως τα πραγματικά κόκκινα και τα μαύρα, αλλά εδώ εντυπωσιάστηκα από την πρόκληση να δημιουργήσω αποχρώσεις που μιμούνται τη φύση. Έχοντας στο νου μου το μεγάλο ποσοστό γυναικών που φορούν το ροζ του ξύλου, προσπάθησα να δημιουργήσω μια παλέτα που κινείται απαλά από το μπεζ μέχρι το σχεδόν σοκολατί ροζ. Ανάλογα με το φυσικό χρώμα των χειλιών και τον τόνο του δέρματος, το Rouge Liquid προσφέρει μια φυσική, κομψή εμφάνιση"

 

Το Rouge Liquid είναι ταξινομημένο σε τέσσερις τολμηρούς τόνους couture και διατίθεται σε 24 ζωηρές αποχρώσεις:

·         Liquid Rock Matte

"Ένα υγρό ματ κραγιόν είναι κάτι σαν αντίφαση με όρους, έτσι δεν είναι;" λέει ο Peter Philips χαμογελώντας. "Λοιπόν, η απουσία λάμψης, η οποία συνήθως μπερδεύει το αποτέλεσμα, ενισχύει την απόδοση του χρώματος. Ακριβώς όπως το Hectic Matte, ένα πολύ όμορφο, συνταρακτικό μπορντό της Βουργουνδίας".

 Ανάμεσα στις 8 ματ αποχρώσεις, το It-shade 999 Matte θα ευχαριστήσει όσες θαυμάζουν το πιο διάσημο και εμβληματικό από τα κόκκινα του Dior.

·         Liquid Electric Metal

"Το μεταλλικό εφέ είναι ιδιαίτερα έντονο, αποκαλύπτοντας ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με βερνίκι νυχιών",παρατηρεί ο Peter Philips. "Σε αυτή την οικογένεια, το Rock'N'Metal εμφανίζει μια σχεδόν ενοχλητική απόχρωση πορτοκαλοχάλκινη, όπως το χρώμα της λάβας, που δείχνει μαγευτικό στα χείλη".

6 αποχρώσεις συμπεριλαμβανομένης μιας It-shade που ονομάζεται 979 Poison Metal, ένα βαθύ, γεμάτο υπεροψία, πλούσιο δαμασκηνί.

·         Liquid Pop Satin

"Διευρύνοντας την χρωματική τόλμη, διακριτικά," αποκωδικοποιεί ο Peter Philips, "η σύνθεση χαρίζει έναν πραγματικά καλό συνδιασμό μεταξύ του αποτελέσματος μακιγιάζ, της διάρκειας και του σατινέ εφέ. Ακριβώς σαν το  Delicate Satin, ένα όμορφο, πολύ κολακευτικό μπεζ, που όλες οι γυναίκες αγαπούν".

Αυτές οι 6 αποχρώσεις εκπέμπουν θετικές δονήσεις - ειδικά η It-shade Miss Satin, ένα τρυφερό, αλλά όχι τόσο αθώο, ροζ.

·         Liquid Velvet Nude

"Ελαφριά και κρεμώδη μπεζ, που έχουν διπλό καθήκον: μπορούν να κάνουν ουδέτερα τα φυσικά σας χείλη για ένα «ρομποτικό» γυμνό look ή δημιουργώντας ένα ρετρό, διασκεδαστικό εφέ του΄60. Όμως, κάθε φορά είναι κομψό!"

Στο επίκεντρο αυτής της  κομψής χρωματικής παλέτας ματ αποχρώσεων για να επιλέξετε ανάλογα με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας, το It-Shade Jungle Matte 614 είναι ένα υπέροχο γυμνό καφέ που μπορεί να φαίνεται τόσο φυσικό όσο και κομψό.

3 Μια ριζοσπαστική στάση σε τέσσερις άκρως έντονες αποχρώσεις

Διευρύνοντας τα όρια της δημιουργικότητας, ο Peter Philips προσφέρει μια συλλογή extreme αποχρώσεων σε δυνατά, έντονα χρώματα.

Black Matte. Εξερευνώντας τη σκοτεινή πλευρά της έντονης θηλυκότητας, αυτό το μαύρο κραγιόν ωθεί στα όρια το χρωματικό φάσμα. "Τόσο σκοτεινό όσο η ολική έκλειψη σελήνης, μυστηριώδες και κομψό." Ήταν τοBlack Matte που οδήγησε τον Peter Philips στην επιθυμία να δημιουργήσει αυτή τη ριζοσπαστική και αποκλειστική συλλογή – κάψουλα (capsule collection).

Oxblood Matte. Αυτό το έντονο καφέ σοκολατί με λάμψεις οξιάς φλερτάρει με το μυστήριο και το απαγορευμένο. "Αυτή η απόχρωση ξεχειλίζει πάθος, δηλώνει αυτοπεποίθηση και ψιθυρίζει επικίνδυνη κομψότητα".

FAB satin. Ένα βαθύ σκούρο δαμασκηνί που επικαλείται τον αισθησιασμό του σατέν. Μία εξαιρετικά σύγχρονη δήλωση couture. Η υγρή φαντασία στα καλύτερά της!

Hologram: Για ένα διασκεδαστικό αποτέλεσμα, μια ασημένια ολογραφική απόχρωση που είναι τόσο έντονη και τόσο βαθιά λαμπερή. "Ένα ολογραφικό ψηφιακό μίγμα σε ένα σωλήνα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε στρώσεις σαν top coat, προκαλώντας τη δημιουργικότητά σας".

Πράξη ΙΙ.

Το Double Rouge, είναι το πρώτο κραγιόν Dior με ματ μεταλλικό εφέ

Δύο τάσεις - η ματ και η μεταλλική – ενώνονται για να κάνουν απολαυστικό το μακιγιάζ.

Με μια μόνο εφαρμογή, χάρη στο διπλής υφής στικ, το Double Rouge προσφέρει ένα ombré αποτέλεσμα με την έντονη παρουσία ματ χρωστικών ουσιών στον εξωτερικό του δακτύλιο σε συνδυασμό με έναν μεταλλικό πυρήνα που εγκλωβίζει το φως. Η σύνθεση εδώ κέρδισε το στοίχημα και έτσι, με την εφαρμογή, οι δύο αποχρώσεις εναρμονίζονται, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα και μια οπτική ψευδαίσθηση όγκου.

Χρειάστηκαν πάνω από εκατό προσπάθειες για να βρεθεί η τέλεια ισορροπία για όλες τις αποχρώσεις (ακόμη και οι εντονότερες αντιθέσεις φαίνονται απαλές μετά την εφαρμογή) και τέσσερις μήνες για να προσαρμοστεί η σύνθεση και να τελειοποιηθεί κάθε στικ.

"Μου αρέσει πολύ το καινοτόμο πνεύμα της δεκαετίας του '60 του Double Rouge, ένα κραγιόν που προσδίδει γοητεία και προσφέρει ένα καταπληκτικό  αποτέλεσμα στο μακιγιάζ", εξηγεί ο Peter Philips. "Το δύσκολο κομμάτι ήταν ο εντοπισμός των σωστών συνδυασμών ενός πιο σκούρου, ματ εξωτερικού δακτυλίου και ενός ελαφρύτερου, ιριδίζοντος μεταλλικού πυρήνα, ο οποίος τονίζει τις καμπύλες των χειλιών και έτσι δίνει την εικόνα του όγκου. Είναι ένα on-the-go προϊόν που είναι εύκολο να φορεθεί και είναι ικανό να δώσει ένα αποτέλεσμα μακιγιάζ που μοιάζει επαγγελματικό."

Για το Double Rouge, ο Peter Philips δημιούργησε 4 χρωματικές οικογένειες: διασκεδαστικά και εκλεπτυσμένα κόκκινα,  χαρούμενα κοραλί, μωβ ροζ που ηλεκτρίζουν και γυμνά  χρώματα που κολακεύουν κάθε στυλ ομορφιάς.

 It-Shades ορίζουν το ύφος της συλλογής :

·         999 Matte Metal, ένα tone sur tone, αυθεντικό κόκκινο με ένα διακριτικό οmbré αποτέλεσμα από ένα ματ κόκκινο και ένα χρυσό πυρήνα, "μια μικρή φλόγα που το

οδηγεί σε άλλη διάσταση".

·         288 Miss Crush, "Ένα ροζ με ένα θεαματικό αποτέλεσμα και έναν ιριδίζοντα πυρήνα.

Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα look με όγκο", σύμφωνα με τον Peter Philips.

·         992 Poison Purple, ένα έντονο βιολετί με έναν μεταλλικό πυρήνα από ιριδίζον χρυσό και βαθύ μοβ."Το πολύ ασυνήθιστο χρώμα στον πυρήνα αναπολεί το εμβληματικό μπουκάλι Poison, την πολυτέλεια και τη νύχτα. Αυτή η απόχρωση προσφέρει ένα πολύ αισθησιακό, ηδονικό αποτέλεσμα".

·         510 Jungle Beige, ο Peter Philips μιλάει για "έναν μπλεγμένο συνδυασμό ανοιχτού καφέ και φωτεινού βιολετί, που δημιουργεί υπέροχα χείλη για να αντιμετωπίσουν την ζούγκλα της πόλης".

 

Τέσσερα περιορισμένης έκδοσης βερνίκια νυχιών συντονίζονται με αυτές τις It-Shades αποχρώσεις. Υπάρχει ένα απαλό ροζ που ονομάζεται Miss Satin, ένα εξαιρετικά φινετσάτο μωβ που ονομάζεται Poison Metal, ένα φωτεινό κανελί που ονομάζεται απλά, 999 Rouge Matte και ένα φυσικό χρώμα του γυμνού που είναι ταυτόχρονα άγριο και εκλεπτυσμένο και ονομάζεται Jungle Matte.

Πράξη ΙΙΙ.

Natalie Portman, ένα ροκ είδωλο.

Μια επαναστατική ενέργεια περιγράφει μια κατάσταση του μυαλού που εξωθείται στα όρια. Η νέα καμπάνια τουRouge Dior που ενορχηστρώθηκε από τον Peter Philips και φωτογραφήθηκε από τον David Sims καταγράφει το ροκ ταπεραμέντο της Natalie Portman. Αυτή η δυνατή νεαρή γυναίκα είναι λαμπερή, με άγριο αισθησιασμό και με σαρκώδη δαμασκηνί χείλη... υπογεγραμμένα από τον Dior, φυσικά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!