GOOD LIFE

Μια κακή συνήθεια μπορεί να εξαφανίσει ακόμα και όλα τα οφέλη της γυμναστικής

Γυμνάζεστε συστηματικά αλλα δεν βλέπετε καθόλου αποτελέσματα ούτε θεαματική αλλαγή στη φυσική σας κατάσταση; Μπορεί να φταίει μια κακή συνήθεια που έχουν υιοθετήσει πολλοί στη σύγχρονη ζωή.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει πως όσο και αν γυμνάζεται κανείς δεν έχει κανένα νόημα για την βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, αν το άτομο κάνει καθιστική ζωή.

Συγκεκριμένα ο Δρ. David Alter από το πανεπιστήμιο του Τορόντο μαζί με τους συνεργάτες του, διαπίστωσαν σε έρευνα που έκαναν πως τα άτομα που συνηθίζουν να κάνουν καθιστική ζωή, μολονότι ταυτόχρονα γυμνάζονται συστηματικά, έχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, καρκίνο ή να έχουν πρόωρο θάνατο.

'Ο,τι ακριβώς συμβαίνει και με τα άτομα που δεν γυμνάζονται. Πιο συγκεκριμένα έχουν 90% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, 18% να χάσουν τη ζωή τους από ασθένεια της καρδιάς ή καρκίνο και 24% περισσότερες πιθανότητες έχουν πρόωρο θάνατο από άλλες αιτίες σε σύγκριση με άτομα που γυμνάζονται και είναι πιο δραστήρια την υπόλοιπη μέρα τους.

Αν λοιπόν θέλετε να αυξήσετε τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία σας είναι απολύτως απαραίτητο να μειώσετε τις,ώρες που αράζετε στον καναπέ σας, ακόμα και αν αυτό το κάνετε για να χαλαρώσετε μετά το γυμναστήριο! 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!