GOOD LIFE

O οδηγός του καλού influencer

Είναι αυτός που έχει αναστατώσει τη ζωή των marketeers. Είναι αυτός για τον οποίο μιλάνε όλοι και τον ψάχνουν όλα τα brands και οι διαφημιστικές! 

Αυτός είναι ο influencer και για τους τύπους, influencer ορίζεται το πρόσωπο εκείνο που καταφέρνει να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα trends των digital και social media, δημιουργεί virality με τις αναρτήσεις του αλλά και έχει σημαντική online παρουσία.

Influencer δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Και γίνεσαι με πολύ κόπο, γιατί αυτό που είσαι ως influencer πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτό που είσαι στην πραγματικότητα και αυτό που αγαπάς. Μόδα, μαγειρική, γυμναστική, ταξίδια, ό,τι και αν είναι αυτό. Και το αγαπάς τόσο πολύ, που βρίσκεις τρόπο να το εξελίξεις και να το διαφημίσεις, online. Χρειάζεται να είσαι παντού; Όχι φυσικά, αλλά πρέπει να βρίσκεσαι εκεί που ταιριάζεις.

Βήμα πρώτο. Επίλεξε με σοφία τα channels σου. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ένας social media influencer, μπορείς και να το πάρεις ένα βήμα πιο πέρα και να κτίσεις μια επιβλητική digital persona, ξεκινώντας το δικό σου blog ξεκινώντας ταυτόχρονα συνεργασίες και με online portals. Η επιλογή είναι δική σου και εννοείται πως στην πορεία, μπορείς να τη διαφοροποιήσεις.

Αν επιλέξεις το πρώτο, τότε θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά για εσένα social media channels και να ξέρεις πως θα πρέπει να ‘ιδρώσεις’ για να αποκτήσεις ένα γερό following. Δεδομένο, αλλά όχι αρκετό. Πρέπει να έχεις συγκεντρώσει όλους αυτούς τους fans για πολύ συγκεκριμένους λόγους, με τον κυριότερο (αλλά όχι αποκλειστικό) τη συνοχή στο θέμα και στο φωτογραφικό υλικό που ποστάρεις – εδώ εννοείται πως η λέξη κλειδί είναι η συνοχή και ταυτίζεται με τη γενικότερη digital persona σου. Ναι, υπάρχουν και αυτοί που μπορούν με κάθε τους φωτογραφία να στείλουν τα κοινωνικά δίκτυα αδιάβαστα, αλλά οι πιθανότητες είναι αυτοί να είναι ποδοσφαιριστές ή διασημότητες και δεν χρειάζεται να το παλέψουν πολύ για να πέσουν τα likes βροχή. Φρόντισε να ποστάρεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βρες τα σωστά hashtags (αυτό ειδικά πρέπει να το αναγάγεις σε επιστήμη) και αξιοποίησε όλα τα εργαλεία που σου προσφέρει το μέσο.

 Βήμα δεύτερο. Βρες τον τρόπο να ξεχωρίσεις. Τι θα σε διαφοροποιήσει από τους άλλους influencers ώστε να επιλέξω να ακολουθήσω εσένα; Εδώ επανέρχομαι στον όρο digital persona, για τρίτη φορά, αλλά θέλω να την εμπεδώσεις! Είναι η ταυτότητά σου. Αυτό που θα εισπράξει ο άλλος από εσένα και θα τον κάνει να θέλει να δει περισσότερα. Σε real life όρους, είναι η πρώτη γνωριμία με έναν νέο φίλο και το πώς η γνωριμία αυτή θα γίνει φιλία και στην περίπτωσή μας, loyalty.  Χρειάζεται να βρεις τη δική σου φωνή και αυτό θα αντικατοπτρίζεται μέσα από τη φωτογραφία σου, την αισθητική σου, τον λόγο σου… Δεν σου ταιριάζουν όλα, όσο όμορφα κι αν είναι. Καλά τα flamingo stickers στα stories αλλά αν το θέμα σου είναι ‘haute couture’, κάπου θα υπάρξει μια σύγχυση, καταλαβαίνεις! Ως influencer, πρέπει να είσαι ο καλύτερός σου εαυτός.


Αν έχεις καταφέρει να εφαρμόσεις με ευλάβεια αυτά τα 2 βήματα, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο για να γίνεις ένας καλός influencer. Και αν είσαι καλός influencer, τότε πολλοί θα σου χτυπήσουν την πόρτα! Τρίτο και εξίσου σημαντικό βήμα; Επίλεξε τις συνεργασίες σου με σύνεση. Μη θυσιάσεις για τίποτα και για κανέναν λόγο όσα με κόπο έχτισες. Να είσαι ανοιχτός σε προτάσεις μεν, να είσαι φιλικός και συνεργάσιμος με τους μελλοντικούς πελάτες σου (ναι, θα έχεις πελάτες) αλλά επίλεξε αυτούς που θα σε θέλουν γι’ αυτό που είσαι και που δεν θα προσπαθήσουν να σε φέρουν στα μέτρα τους. Οι followers σου θα το καταλάβουν και ίσως συγχωρέσουν παραστρατήματα, αλλά αν διαπιστώσουν πως άλλον ακολούθησαν και άλλον βλέπουν, τότε πες αντίο και στο following και στους μελλοντικούς συνεργάτες.  

 

Μπορεί, διαβάζοντας αυτό, να συνειδητοποίησες πως τελικά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Αλλά η επιτυχία δεν έρχεται χωρίς κόπο και αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα και φροντίσεις να έχεις δύναμη στην επικοινωνία σου, με γρήγορο και αξιόπιστο δίκτυο, με ταχύτητες 4.5G όπου και να βρίσκεσαι (ένας καλός influencer έχει άλλωστε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά του για το επόμενο viral), τότε συγχαρητήρια, μπορείς να αποκαλείς τον εαυτό σου influencer!
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!