WOMEN'S GUIDE

Τί σχέση έχει ο ύπνος των γυναικών με τη σεξουαλική τους ζωή;

Μια επιστημονική μελέτη δείχνει πως η ποιότητα της σεξουαλικής ζωής μιας γυναίκας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την ποιότητα του ύπνου της.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα ότι ο καλός ύπνος βοηθά σε καλύτερο σεξ τις γυναίκες μέσης και τρίτης ηλικίας, ενώ η αϋπνία φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Βορειοαμερικανικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS Journal), ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 93.700 γυναίκες 50 έως 79 ετών, από τις οποίες μία στις τρεις (31%) είχε αϋπνία.

Η διαταραχή του ύπνου είναι συχνή στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, αυξάνοντας τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια, υπέρταση, κατάθλιψη κ.α. Η νέα έρευνα δείχνει ότι ο ανεπαρκής ύπνος (λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ) παρεμβαίνει και στη σεξουαλική λειτουργία.

Όπως διαπιστώθηκε, όσο περισσότερο κοιμάται μια γυναίκα, τόσο πιθανότερο είναι να είναι σεξουαλικά ενεργή και, επιπλέον, να το απολαμβάνει. Ιδίως οι γυναίκες άνω των 70 ετών, που κοιμούνται λιογότερο από πέντε ώρες, έχουν κατά μέσο όρο 30% μικρότερη πιθανότητα να κάνουν σεξ, σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!