MEN'S GUIDE

Oι άνδρες μοντέλα είναι οι "αδικημένοι" στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Μπορεί εκατομμύρια κορίτσια ανά τον κόσμο να ονειρεύονται να κάνουν μια καριέρα μοντέλου και να γίνουν πλούσιες, αλλά για τα αγόρια το ίδιο όνειρο δεν έχει τις ίδιες οικονομικές απολαβές. 

Πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, για λογαριασμό της γνωστής εταιρείας εσωρούχων Bluebella, αποκάλυψε πως αυτό που αποκαλούμε μισθολογικό κενό στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς ισχύει και στο μόντελινγκ. Mόνο που στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο οι άνδρες είναι οι αδικημένοι.


Η έρευνα μελέτησε τις αμοιβές των μοντέλων στην Μ Βρετανία τον τελευταίο χρόνο και αποκάλυψε πως οι άνδρες μοντέλα αμοίβονται κατά 75% λιγότερο σε σχέση με τις γυναίκες για τα ίδια συμβόλαια και αντίστοιχες δουλειές ως μοντέλα.


Επίσης η έρευνα αποκάλυψε τη λίστα με τα 10 πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα της Αγγλίας όπου μόνο ένας άνδρας κατάφερε να έχει μια θέση στη λίστα.
Φυσικά μιλάμε για τον David Gandy, ο οποίος μολονότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος άνδρας - μοντέλο στον κόσμο, βρέθηκε στην 4η θέση σε αυτή τη λίστα με ετήσια κέρδη ύψους £4 εκατομμυρίων.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Cara DeLevingne με £8 εκατομμύρια, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Rosie Huntington-Whiteley με £6.5 εκατομμύρια και στην τρίτη θέση βρέθηκε η Kate Moss με £5 εκατομμύρια, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν άλλες διάσημες γυναίκες - μοντέλα όπως η Naomi Campbell, η κόρη του Mick Jagger, η Georgia May Jagger, το αγκελάκι της VIS Jourdan Dunn, η μικρή αδελφή της Kate Moss η Lottie Moss κ.ά.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!